Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Θα ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη και στην Χρυσή Αυγή;


Νίκος Νικολόπουλος: Θα ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη και στην Χρυσή Αυγή;
Ρεπορτάζ από την ανανεωμένη εφημερίδα Εμπρός
Καταπέλτης εναντίον του συστήματος εξαπάτησης του ελληνικού Λαού, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Στην παρέμβασή του με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartίs ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας δεν παραλείπει να επισημάνει την έκνομη διγλωσσία στην περίπτωση της πολιτικής δίωξης της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:
"Ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, έχω πάρει το φάκελο στα χέρια μου. Η αφετηρία της υπόθεσης Noνartis είναι ασφαλώς δικαστική, αλλά παράλληλα, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων. Με τη Novartis ασχολούνται εδώ και χρόνια, η Δικαιοσύνη των Η.Π.Α., το FBI, 29 κράτη συνολικά και τα χρηματιστήριά τούς. Ας αφήσουν, λοιπόν, τις φτηνές και ένοχες δικαιολογίες περί πολιτικής σκευωρίας και της δήθεν κατασκευής ενός σκανδάλου στην παρούσα πολιτική και χρονική συγκυρία και ας αρθρώσουν επιτέλους -πολιτικό και μη- λόγο για όσα τους καταλογίζονται. Δεν μπορεί να συνωμότησαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αξιωματούχοι-ερευνητές ενός πολυπλόκαμου σκανδάλού για να πλήξουν 10-12 Έλληνες πολιτικούς...
Θυμίζω ότι έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου προς τους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς όλων των Κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι και σήμερα . Κάθε στοιχείο που περιήρχετο σε γνώση μου πιστοποιεί «κραυγαλέα» ότι βρισκόμασταν μπροστά σ' ένα σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων και ζητούσα την ανάληψη πρωτοβουλιών για να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα ενέχονται και να επιστραφούν τα κλεμμένα δισεκα-τομμύρια. Εξάλλου και οι πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο πρώην Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, γύρω από τα «έργα και τις ημέρες» της Novartis στην Ελλάδα, πιστοποιούν ότι είχε γνώση η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου του σκανδάλου. Και μην ξεχνάμε ότι Υπουργός Υγείας διορίσθηκε ο κ. Σαλμάς από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Θυμίζω δε, ότι μόλις χθες ο κ. Σαλμάς δήλωσε πως αυτός ήταν που ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη Novartis και ότι επί Υπουργίας τον έστειλε δύο πορίσματα Επιθεωρητών, με λίστα 40 ατόμων που εμπλέκονται σε «αθέμιτες πρακτικές της Novartis».
Ομολόγησε δε, και το εξής φοβερό: «Είχαμε πιάσει τη Novartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες»! Είπε όμως και το άλλο που προκαλεί σοκ, ο πρώην Υπουργός, ότι «μάρτυρας κατέθεσε πως η Novartis πλήρωνε για να «φαγωθεί» (ο Σαλμάς) από Υπουργός και γι' αυτό, άλλωστε, εκλήθη και κατέθεσε (ο Σαλμάς) στις Η.Π.Α.... Το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ψήφισε νόμο για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την άσκηση δίωξης σε βάρος στελεχών της. Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε, παρ' όλο που, όπως οι σημερινοί υπόδικοι, έτσι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καταδικαστεί για κανένα από τα εν λόγω αδικήματα και διατηρούν και αυτά το τεκμήριο της αθωότητας.
Σήμερα, η Δικαιοσύνη ζητά από την Βουλή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες πρώην Πρωθυπουργών και Υπουρ-γών, πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με τις μίζες της Novartis. Και τίθεται το ερώτημα στον Αλ. Τσίπρα, που εκτός από Πρωθυπουργός είναι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, θα ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής; ... »