Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η Χρυσή Αυγή και το βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η Χρυσή Αυγή και το βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"
Και ξαφνικά η χώρα απέκτησε τον ... Αρχάγγελο της "κάθαρσης" και το όνομά του Πάνος Καμμένος! Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σαν βουλευτής είχε απολαύσει της βουλευτικής ασυλίας την δεκαετία του '90 για τις διώξεις για μεγάλο σκάνδαλο προβληματικής εταιρείας, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν υπουργός της Ν.Δ., αλλά σήμερα κατηγορεί σαν διεφθαρμένη την περίοδο που κυβέρνησε η Ν.Δ., συμμετέχοντας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί και ιστοσελίδες πρόβαλαν με κάθε τρόπο το ότι ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε πρόταση νόμου με την οποία ζητά «κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής". 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στη Βουλή έχει θέσει θέμα
Για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από την πρώτη σπγμή που εισήλθε στη Βουλή έχει θέσει θέμα και έχει ζητήσει την κατάργησή του. Αυτό όμως δεν το είδαν τα Μ.Μ.Ε., τα οποία είναι κυριολεκτικά "τυφλά" για τα όσα λέει και καταγγέλλει μέσα στην Βουλή το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Από το 2012 τόσο οι βουλευτές του Λαϊ-κού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όσο και ο Γ.Γ. του κόμματος θέτουν αυτό το ζήτημα στην Βουλή. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε πει σε ομιλία του, η οποία έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά της Βουλής, ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος, ομιλία με την οποία ζητούσε όλα τα κόμματα μαζί να καταργήσουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το σχετικό απόσπασμά της έχει ως εξής:
«Όμως έχουμε έναν περίφημο νόμο, που δεν είναι νόμος, είναι άρθρο του Συντάγματος, το άρθρο 86, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, ο οποίος απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Πρωθυπουργούς βεβαίως από τις πολιτικές τους ευθύνες. Εγώ είχα προτείνει και άλλη φορά εδώ και Θα το επαναλάβω: Προβλέπεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος σε κατάσταση πολιορκίας. Ναι, ανάλογη με κατάσταση πολιορκίας είναι αυτό που συμβαίνει, η κατάσταση ηθικής πολιορκίας. Όπου να πάτε, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε καφενείο, λένε ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι κλέφτες. Ας πάρουμε μια πρωτοβουλία και οι τριακόσιοι να ψηφίσουμε την αναστολή του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών. Ίσως δεν είναι συνταγματικά κομψό, είναι όμως ηθικά δίκαιο και θα χειροκροτηθεί και θα επικροτηθεί από ολόκληρο τον ελληνικό λαό ".
Η ομιλία αυτή έγινε την 1η Φεβρουαρίου του 2017, πριν έναν ολόκληρο χρόνο και κανένας στην Βουλή δεν απήντησε και έρχονται τώρα να προβάλλουν τα όσα ζητούν οι συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση των ΑΝΕΛ. 
Χρυσή Αυγή - Πολιτικό Πρόγραμμα:
Δεν είναι όμως μόνον η ομιλία αυτή. Στο ίδιο το πρόγραμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το οποίο επικυρώθηκε και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματός μας τον Ιανουάριο του 2016 αναφερόμενο στον νόμο περί ευθύνης υπουργών τονίζει: "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απαλλαγή της δημόσιας ζωής από διεφθαρμένους και απατεώνες. Σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπά-θιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους."
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή