Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Μπούμερανγκ γύρισε στους συκοφάντες το ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής: Κραυγή αγωνίας από τους «προοδευτικούς» κριτικούς!

Μπούμερανγκ γύρισε στους συκοφάντες το ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής: Κραυγή αγωνίας από τους «προοδευτικούς» κριτικούς!

Παρουσιάστηκε χθες στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το προπαγανδιστικό - ή έτσι ήλπιζαν - φίλμ «Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής», το οποίο θα έπρεπε να «αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι» όπως γλαφυρά περιέγραψε τον σκοπό της ταινίας ο κριτικός του CNN.
Όπως, όμως, φαίνεται η ταινία αποτυγχάνει στον πολιτικό της σκοπό, γυρνώντας μπούμερανγκ στους επίδοξους συκοφάντες του Κινήματος, εν τέλει αναδεικνύοντας στοιχεία που θα ήθελαν να αποκρύψουν.
Όπως σημειώνει, εύγλωττα, στην κριτική του ο, οπωσδήποτε όχι φίλος της Χρυσής Αυγής, Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης για τον 9,84, «η ταινία μοιάζει να ωφελεί την Χρυσή Αυγή», αφού το κοινό «περισσότερο απ’ ότι κατάλαβα γελούσε σε στιγμές που δεν έπρεπε παρά θύμωνε».

Ακόμα χειρότερα το γεγονός ότι οι συνεντευξιαζόμενες ήταν μία κόρη (η Ουρανία Μιχαλολιάκου), μία μητέρα (η Δάφνη Ηλιοπούλου) και μία σύζυγος (η Ευγενία Χρήστου – Γερμενή) είναι ακόμα χειρότερο για τον κριτικό, διότι «η ιδιότητά τους μοιάζει ξαφνικά σαν να τους δίνει συγχωροχάρτι, πράγμα φυσικά όπου δεν είναι και το καλύτερο, σε ένα ντοκιμαντέρ που θα έπρεπε να προκαλεί ανατριχίλα με αυτά που δείχνει».
Το πόσο απογοητεύτηκε ο «προοδευτικός» κριτικός και το ποια θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι η προσέγγιση γενικώς της Χρυσής Αυγής το λέει στην αμέσως επόμενη φράση: «Η δημοσιογραφική δεοντολογία που πρέπει να εναποθέτουμε όλοι τις απόψεις τους δεν βοηθάει ιδιαίτερα, γιατί ο λόγος των δυο ανθρώπων, ο λόγος της ακροδεξιάς, ο λόγος του φασισμού, είναι ένας κοινώς αποδεκτός λόγος που λέει πράγματα γενικώς αποδεκτά και αρεστά, οπότε λίγο ως πολύ όλοι τον αποδέχονται χωρίς να σκεφτούν πιο στόμα τον εκφράζει.»
Μην τους παρεξηγείς, Ιάσωνα… Νορβηγοί είναι και δεν ξέρουν αυτά τα… ελληνικά και… δημοκρατικά που κάνετε εσείς κι οι όμοιοί σου, να υβρίζετε και να συκοφαντείτε έναν πολιτικό χώρο και να μην επιτρέπετε να υπάρχει ούτε καν αντίλογος στον διαρκή και ασυνάρτητο μονόλογό σας. Αυτή η «δημοκρατική» αντίληψη των πραγμάτων απαντά και στην εύλογη απορία που διατυπώνει ο κριτικός του CNN στην ακροτελεύτια φράση του, την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια:
«Μόλις πριν μια ώρα και κάτι ρώτησα αν η ταινία έχει βρει διανομή στην Ελλάδα. Η απάντηση, περιέργως, ήταν αρνητική.»
Υ.Γ. Παράλληλα εξηγείται και η απογοήτευση ενός ολόκληρου συστήματος, το οποίο έγραψε δεκάδες άρθρα στην αναμονή της ταινίας και ανέμενε άριστα με τόνο στην προπαγάνδα, αλλά τελικά πήρε... τγία (που έλεγε και ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης)!