Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Χρυσή Αυγή στην Ευρωβουλή: «Απελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»! 2 ΒΙΝΤΕΟ

Χρυσή Αυγή στην Ευρωβουλή: «Απελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»! 2 ΒΙΝΤΕΟΠαρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος,

 στα πλαίσια της συζητήσεως για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτος δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία δείχνει ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι δύο στρατιωτικοί, λόγω περιορισμένης ορατότητας, εισήλθαν από λάθος λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος και εκεί συνελήφθησαν και κρατούνται ακόμη, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Να σημειώσουμε ότι, κατά τη στιγμή της σύλληψης τους, έφεραν τη στολή τους και εμφανώς το εθνόσημο και τα διακριτικά του βαθμού τους.
Η Τουρκία έπρεπε, εφόσον έχουμε ειρηνική περίοδο, όχι μόνο να μην τους συλλάβει αλλά, όπως γινόταν μέχρι τώρα και από τις δύο πλευρές σε ανάλογες περιπτώσεις, να τους επιστρέψει αμέσως με μια σύντομη διαδικασία στην Ελλάδα. Ακόμη κι αν είχαμε περίοδο πολέμου, απλά θα συλλαμβάνονταν ως αιχμάλωτοι αλλά δεν θα δικάζονταν. Όμως η Τουρκία χρησιμοποιεί την πρακτική να συλλαμβάνει υπηκόους ξένων χωρών, να τους χρησιμοποιεί ως ομήρους και να εκβιάζει έτσι τις χώρες τους. Είναι μία θλιβερή και δεσποτική διαδικασία, κατάλοιπο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Αυτή η κατάσταση θίγει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και να διακόψει κάθε επικοινωνία με την Τουρκία. Οφείλει να την υποχρεώσει να συμπεριφερθεί ως πολιτισμένο κράτος".
Λ. Φουντούλης: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία!
Η απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία συζητήθηκε σε συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έλαβε τον λόγο και καταδίκασε τις εγκληματικές ενέργειες των Τούρκων, ενώ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων. Επιπλέον, απαίτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες την διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων με την Τουρκία και την επιβολή οικονομικού εμπάργκο μέχρι εκείνη να συμμορφωθεί και σταματήσει να λειτουργεί σαν πειρατικό κράτος.
Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:
"Σαράντα επτά μέρες έχουν περάσει από την απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία. Σαράντα επτά μέρες που το εγκληματικό καθεστώς της Άγκυρας αφήνεται ελεύθερο να παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Όμως οι δήθεν σύμμαχοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι απλά δεν έχουν στηρίξει την Ελλάδα, αλλά συνεχίζουν να έχουν άψογες σχέσεις με την Τουρκία, περιοριζόμενοι μόνο σε φθηνές και ανούσιες δηλώσεις, ενώ συνεχίζουν τις διαφόρων ειδών «μπίζνες» με την Άγκυρα. Τριάντα μία συμβάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού υπέγραψε η Γερμανία με την Τουρκία μόνο το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου. Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται και εναντίον της Ελλάδος.
Δεν ζητάμε λοιπόν, αλλά απαιτούμε από τις χώρες της Ευρώπης να διαλέξουν στρατόπεδο. Ή θα είναι με την Ελλάδα, ή με τον ημιπαράφρονα Ερντογάν. Κάθε σχέση ευρωπαϊκής χώρας με την Τουρκία ερμηνεύεται από τον Ελληνικό Λαό -και πολύ σωστά μάλιστα- ως εχθρική ενέργεια.
Η άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών είναι προαπαιτούμενο πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για την Τουρκία, και μέχρι αυτή να συμβεί, απαιτούμε άμεσα την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία και την επιβολή οικονομικού εμπάργκο."