Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τους υπερασπιστές της «Γραμμής Μεταξά» σε Ρούπελ και Λίσσε - Φωτορεπορτάζ

Με την ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίων του Λαϊκού Συνδέσμου στα Οχυρά Ρούπελ και Λίσσε πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις εις μνήμην των ηρωικών υπερασπιστών της «Γραμμής Μεταξά», των αντάξιων εκείνων υπερασπιστών του έθνους που πολέμησαν μέχρις εσχάτων τις κατοχικές δυνάμεις υπό την καθοδήγηση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

Παρά την ηχηρή απουσία εκπροσώπων της δικομματικής κυβέρνησης και την ψηφοθηρική επανεμφάνιση «δεξιών» και «πατριωτών» της αντιπολίτευσης οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερο παλμό και το συγκεντρωμένο πλήθος καταχειροκρότησε τους συναγωνιστές κατά την κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε μετά την εξιστόρηση των μαχών.
Με το πέρας των εκδηλώσεων πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να συνομιλήσουν με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, εκφράζοντας την δυσφορία τους για την υπόδουλη στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων και συνεχάρη το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών για την πολυετή συμμετοχή του σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που τονώνουν το εθνικό φρόνημακαι αναδεικνύουν το μεγαλείο του ελληνικού λαού που σε σπάνιες στιγμές εθνικής ομοψυχίας μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο.
Για τις εκδηλώσεις ο Λαϊκός Σύνδεσμος απέστειλε το εξής Δελτίο Τύπου:
«Στο παρελθόν, οι Έλληνες καθοδηγούμενοι από μία Εθνική Ηγεσία και εμφορούμενοι από ένα εθνικό όραμα πολέμησαν με ακμαιότατο ηθικό έναν στρατιωτικά ανώτερο κατακτητή, δίνοντας το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας. Ας αναλογιστούμε πόσο επίκαιρο είναι το συμβολικό μήνυμα αυτής της θυσίας, ιδιαίτερα στους σημερινούς καιρούς των μεγάλων προκλήσεων και ορατών κινδύνων, τους οποίους η τωρινή κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής».