Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τον Αύγουστο υπογράφεται το νέο Μνημόνιο της αριστεράς: Θα το ονομάσουν «Εργαλείο Ενισχυμένης Εποπτείας»

Τον Αύγουστο υπογράφεται το νέο Μνημόνιο της αριστεράς: Θα το ονομάσουν «Εργαλείο Ενισχυμένης Εποπτείας»

Μπορεί οι συριζαίοι πρωτοστατούντος του Τσίπρα να βγαίνουν και να μιλάνε περί «καθαρής εξόδου», όμως οι διαταγές των διεθνών τοκογλύφων απέχουν πολύ από κάτι τέτοιο.
Δεν έχουν υπάρξει οριστικές αποφάσεις καθώς οι γνώμες στα διάφορα στρατόπεδα διίστανται. Πολλοί μιλάνε για ένα κανονικό νέο μνημόνιο, ενώ η πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάνει λόγο για «προληπτική γραμμή» και «αυξημένη εποπτεία» ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ως συνήθως, οι συριζαίοι στις διαπραγματεύσεις αποτελούν απλώς και μόνο διακοσμητικά στοιχεία και η μόνη τους έγνοια είναι το πώς θα βαπτιστεί το επόμενο μνημόνιο, ώστε να μπορούν να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη από τα προεκλογικά μπαλκόνια.
Η μεν Κομισιόν πρότεινε το «εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας», ενώ ο Τσακαλώτος από πλευράς της κυβερνήσεως μίλησε για «πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης». Το όνομα ακόμα απασχολεί, αλλά το βέβαιο είναι ότι μετά τον Αύγουστο τον Ελληνικό Λαό τον περιμένουν νέα πακέτα αιματηρών μέτρων και υφεσιακή πολιτική με σκοπό την περαιτέρω εσωτερική υποβάθμιση της χώρας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ton-augousto-upografetai-to-neo-mnhmonio-ths-aristeras-tha-to-onomasoun-erg#ixzz5FUp5JGC5