Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Νέος θρίαμβος Όρμπαν: Το ίδρυμα του Σόρος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Ουγγαρία

«Λευκή πετσέτα» πέταξαν στην Ουγγαρία οι μισθοφόροι του κοσμοπολίτη εθνομηδενιστή Τζορτζ Σόρος, καθώς το χρηματοδοτούμενο απ’ αυτόν ίδρυμα που μέχρι πρότινος έδρευε στην Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, όπου είναι παρόν εδώ και πολλές δεκαετίες και μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο, αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη στην γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος. Εδώ και έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν στράφηκε εναντίον του Τζορτζ Σόρος και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ο οποίος επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της χώρας, ο Τζορτζ Σόρος «επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες και οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, είναι το εργαλείο του για την επίτευξη αυτού του στόχου (!)». «Έχει καταστεί αδύνατη η προστασία των επιχειρήσεών μας και του προσωπικού μας στην Ουγγαρία απέναντι στην αυθαίρετη ανάμειξη της κυβέρνησης», έγραψε (με ύφος που θυμίζει… κλαψούρισμα) ο πρόεδρος του ιδρύματος OSF Πάτρικ Γκάσπαρντ σε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα.
Σειρά νόμων που ψηφίσθηκαν στην Ουγγαρία το 2017 ενισχύουν το πλαίσιο ελέγχου των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και απειλούν την λειτουργία στην Βουδαπέστη του αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο έχει επίσης ιδρυθεί από τον Τζορτζ Σόρος. Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες νέο πακέτο νόμων που έχει επονομασθεί «Stop Soros» και προβλέπει την φορολόγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων «που υποστηρίζουν την μετανάστευση».
Μπορεί όλα αυτά τα νομοθετικά μέτρα να έχουν επισύρει τις αυστηρές επικρίσεις των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο Όρμπαν σε αντίθεση με κάποιους άλλους ηγετίσκους δεν είναι ούτε εντολοδόχος ούτε εθελόδουλο πιόνι. Οι εκατό περίπου υπάλληλοι του ιδρύματος θα μεταφερθούν στο Βερολίνο, προφανώς για να συνεχίσουν από κει τις όποιες δραστηριότητές τους για το «ροκάνισμα» του εθνικού κορμού σε άλλα κράτη. Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος στη δεκαετία του 1980, έχει παρουσία σε δεκάδες χώρες και στην Ουγγαρία δαπανά περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως υποστηρίζοντας περί τις 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Η απομάκρυνση του αντεθνικού αυτού ιδρύματος αποτελεί έναν θρίαμβο του ουγγρικού λαού και του αδιαφιλονίκητου ηγέτη του Βίκτορ Όρμπαν, απέναντι στα ύπουλα σχέδια αποεθνικοποίησης και αποχριστιανισμού της Ουγγαρίας. Μια πραγματικά ευχάριστη είδηση, η οποία συνοδεύεται από την ευχή «και στα δικά μας», έτσι ώστε να απαλλαγεί και η Ελλάδα όσο το δυνατόν συντομότερα από τα εγχώρια φερέφωνα του Σόρος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ