Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζήτησε από την Ε.Ε. περισσότερες θέσεις φιλοξενίας λαθρομεταναστών!

Η εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζήτησε από την Ε.Ε. περισσότερες θέσεις φιλοξενίας λαθρομεταναστών!

Το πώς σκέφτονται στην κυβέρνηση να «αντιμετωπίσουν» το νέο αναμενόμενο κύμα λαθρομετανάστευσης το επόμενο χρονικό διάστημα φαίνεται από την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά το σχέδιο αύξησης των θέσεων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, το οποίο έχει αποσταλεί από την Ελληνική κυβέρνηση προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την παροχή αντίστοιχης χρηματοδότησης.

Έως τώρα η Ελλάδα έχει λάβει χρηματοδότηση για την δημιουργία και λειτουργία 60.000 θέσεων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο είτε σε camps είτε σε διαμερίσματα. Οι θέσεις αυτές δημιουργήθηκαν στην διάρκεια των 2,5 χρόνων, ωστόσο με τα νέα δεδομένα αύξησης των λαθρομεταναστευτικών ροών δεν επαρκούν.
Η απάντηση από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται έως τα μέσα του επόμενου μήνα προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επέκτασης των υφιστάμενων δομών φιλοξενίας, αλλά και η δημιουργία νέων camps.
Δεδομένης της αύξησης των λαθρομεταναστευτικών ροών η οποία αναμένεται να ενταθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζει την δημιουργία σημείων τράνζιτ στην ενδοχώρα. Στα κέντρα αυτά θα συγκεντρώνονται και θα παραμένουν για λίγες ημέρες οι νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες είτε από τα νησιά είτε από τον Έβρο, προκειμένου να καταγραφούν και στη συνέχεια θα μοιράζονται στα κέντρα φιλοξενίας όπου υπάρχουν κενές θέσεις.
Η «ελληνική» κυβέρνηση, δηλαδή, αντί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να θωρακίσει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της, τα ανοίγει ακόμη πιο διάπλατα με αντάλλαγμα μια περαιτέρω χρηματοδότηση από την Ε.Ε.
Έτσι, η Ελλάδα θα συνεχίζει να «βουλιάζει» από λαθρομετανάστες, σύμφωνα με το σχέδιο μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ