Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

29η Μαΐου 2018: Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

29η Μαΐου 2018: Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"
Αυτή τη χρονιά τιμήσαμε την Μνήμη των τελευταίων υπερασπιστών της Αυτοκρατορίας μας και του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Ιερό Χώρο της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων, στο κέντρο των Αθηνών, στο κέντρο ολόκληρης της χώρας, στην Πλατεία Συντάγματος, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ανέμισαν -τιμώντας τους μεγάλους νεκρούς- εκατοντάδες Σημαίες, Σημαίες Γαλανόλευκες και Σημαίες Αυτοκρατορικές με τον Δικέφαλο αετό. Δώσαμε έναν βροντερό παρόν ενάντια στην λήθη, ενάντια στην λησμονιά, ενάντια στην κακομοιριά του “δεν διεκδικούμε τίποτε”… Ακολούθησε πορεία. Κανένα ΜΜΕ του ψευτορωμαίικου δεν είδε τίποτε! Από την σύντομη ομιλία μου το παρακάτω απόσπασμα:
“Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος”
“Έλληνες και Ελληνίδες, που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας σ’ αυτήν την ξεχωριστή τελετή, την μοναδική τελετή που γίνεται για τους μεγάλους νεκρούς της 29ης Μαΐου του 1453. Βρισκόμαστε σ’ ένα χώρο ιερό, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου είναι ο τάφος όλων των προγόνων μας που έπεσαν πολεμώντας το 1940 κατά των Ιταλών και των Γερμανών, το ’12 και το ’13, το 1919 έως το 1922 στην Μικρά Ασία. Και βλέπουμε εδώ τις επιγραφές που υπάρχουν στο Μνημείο, όπως “Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος”.
Ναι, είναι ο τάφος εδώ όλων των Γενναίων που έπεσαν για την Πατρίδα και δεν έχουν έναν Σταυρό με ένα όνομα επάνω από τα οστά τους. Αυτό το σημείο συχνά πυκνά βεβηλώνουν διάφοροι ανθέλληνες. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να το βεβηλώσουμε, αλλά για να το τιμήσουμε. Και για τον λόγο αυτό, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, θέλησαν κάποιοι να μην γίνει η σημερινή τελετή, όμως δεν τους πέρασε, γιατί υπάρχετε εσείς οι υπερήφανοι Έλληνες και οι Ελληνίδες.
Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος” από τον Επιτάφιο του Περικλέους και από την άλλη μεριά η φράση “μια δε κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών”. Αυτή η κλίνη η κενή είναι αυτό εδώ το κενοτάφιο για όλους τους μεγάλους του Έθνους μας. 29η Μαΐου του 1453 και σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, στην Πόλη μας, στην πρωτεύουσα του Ελληνισμού γίνονται γιορτές από τους βάρβαρους για τον Μωάμεθ τον κατακτητή, αυτόν ο οποίος κατέκτησε την Πόλη μας…
29η Μαΐου του 1453, 29η Μαΐου του 2018. Αν υπήρχε η Ελλάδα που ονειρευόμασταν σήμερα σε όλα τα στρατόπεδα θα γινόντουσαν προσκλητήρια νεκρών. Σε όλες τις Εκκλησιές θα κτυπούσαν λυπητερά οι καμπάνες για τον Μεγάλο Βασιλιά, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, που έπεσε στην πύλη του Ρωμανού εκείνη την 29η Μαΐου. Όμως οι γραικύλοι λησμονούν και λένε δεν διεκδικούμε τίποτε… Πολλοί ήθελαν να μην γίνει η τελετή αυτή σήμερα, δεν τα κατάφεραν και η Νίκη αυτή είναι δική σας…
Ας κάνουμε το χρέος μας, χρέος τιμής, ένα Προσκλητήριο νεκρών για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους γενναίους του. Αθάνατοι!