Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Απίστευτο άρθρο στην νεοφιλελεύθερη φυλλάδα της ΝΔ: «Μακάρι να βγουν οι εικόνες του Ιησού από τα δικαστήρια»!

Απίστευτο άρθρο στην νεοφιλελεύθερη φυλλάδα της ΝΔ: «Μακάρι να βγουν οι εικόνες του Ιησού από τα δικαστήρια»!

Νέο χτύπημα σε βάρος της Ορθόδοξης Πίστης του Λαού μας από την κατεξοχήν εφημερίδα της ΝΔ, τον «Φιλελεύθερο». «Δράστης», εκ νέου, ο «ούλτρα» φιλελεύθερος Κώστας Γιαννακίδης, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες είχε χαρακτηρίσει ως «κοπάδι» όσους συμμετείχαν στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία ΜΑΣ.
Αυτή την φορά, ο Γιαννακίδης σε άρθρο του με τίτλο «Βγάζεις τον Ιησού από τα δικαστήρια;» γράφει τα εξής απίστευτα:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει θέμα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν το έκανε. Μπορεί να έσπευδα έξω από τη Βουλή για να το συζητήσω με κυρίες που φορούν μαύρες ή καρό φούστες, έχουν τα μαλλιά τους πλεξούδα και ευωδιάζουν εκλεκτό λιβάνι. Αλλά δεν θα το κάνει. Εδώ δεν τόλμησε να κάνει αλλαγές στα Θρησκευτικά, θα πετάξει τον κλήρο από τα μισθολόγια του Δημοσίου; Το πιθανότερο είναι να πει ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η σχέση του Κράτους με την Εκκλησία, να διασαφηνιστούν οι διακριτοί ρόλοι στο πλαίσιο των νέων συνθηκών και μπλα, μπλα, μπλα. Μετά ο Μητσοτάκης θα πει ότι αυτά τα θέματα χρειάζονται προσοχή, δεν πρέπει να προκαλείται το θρησκευτικό αίσθημα του ελληνικού λαού και μπλα, μπλα, μπλα.
Η συζήτηση είναι μάταιη, το ξέρουμε και κοροϊδευόμαστε. Στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, για να μην πω στη σύγχρονη, δύο πολιτικοί άνδρες συγκρούστηκαν ευθέως με την Εκκλησία. Ο μακαρίτης Τρίτσης, που πήγε να θέσει υπό κρατικό έλεγχο την εκκλησιαστική περιουσία, και ο Σημίτης, που, αγνοώντας υπογραφές και λαοσυνάξεις, έπραξε το αυτονόητο, αφαιρώντας το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Αν, λοιπόν, στην κυβέρνηση έχουν ειλικρινείς σκέψεις για τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία ή αν επιθυμούν  να αναδείξουν τις διαφορές τους με τη συντήρηση, ας ξεκινήσουν από δύο πολύ απλά μέτρα.
Το πρώτο: να αφαιρεθεί το θρήσκευμα των αποφοίτων από τα απολυτήρια Λυκείου. Ποιον σκοπό εξυπηρετεί η αναγραφή του; Έχει κάποια σημασία για τις επιδόσεις ή τα προσόντα του αποφοίτου; Καμία. Κανονικά θα πρέπει να αφαιρεθεί και η εθνικότητα, αλλά ας αρχίσουν με το θρήσκευμα. Μία εγκύκλιος του Γαβρόγλου είναι.
Το δεύτερο: να αποκαθηλωθεί ο Ιησούς από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Στην πατρίδα μας δεν αποδίδεται θρησκευτική δικαιοσύνη, αλλά κοσμική. Και, αν μη τι άλλο, όταν το δικαστήριο δηλώνει τον θρησκευτικό προσανατολισμό του εγείρεται θέμα μεταχείρισης των ανθρώπων που ασπάζονται διαφορετικό θρήσκευμα. Ακόμα και αν το δικαστήριο δεν επηρεάζεται από αυτό, ενδέχεται να επηρεαστούν οι ίδιοι. Και εδώ,  υπόθεση μιας εγκυκλίου είναι. Ας περάσουν αυτά και μετά συζητάμε και τα άλλα.»
Ακόμα και οι συριζαίοι θα δίσταζαν να πουν τόσο «ωμά» αυτά που λέει με τόση ειρωνεία ο «φιλελέφτ…»  αρθρογράφος της πιο φιλικά προσκείμενης στη ΝΔ εφημερίδας. «Ωμά» λόγια, τα οποία όμως στην πραγματικότητα εκφράζουν και τα όσα όντως πιστεύει (αλλά κρύβει μέσα του) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Να χαίρονται στη ΝΔ την φυλλάδα τους. Αλλά ας πάψουν να παριστάνουν τους υπερασπιστές του Έθνους και της Ορθοδοξίας. Καταντούν κάτι παραπάνω από γελοίοι…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ