Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη των θυμάτων των κομμουνιστών στην Τρύπα της Τατάρνας - Φωτορεπορτάζ

Εθνικιστές και απόγονοι θυμάτων από την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία, παρευρέθηκαν και φέτος για να τιμήσουν την Μνήμη των 2.500 θυμάτων του αρχισφαγέα Βελουχιώτη και των συμμοριτών του, στην Τρύπα της Τατάρνας κατά τα έτη 1941-1944.
Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, πλησίον της Τρύπας της Τατάρνας και στη συνέχεια στο μαρτυρικό μνημείο του βαράθρου τελέστηκε τρισάγιο.

Στην λιτή εκδήλωση μεταξύ άλλων εξιστορήθηκαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά την περίοδο της κατοχής όσο και κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου και ιδιαίτερα οι λόγοι που οφείλουμε να τιμούμε την μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για Πατρίδα - Πίστη - Ελευθερία.
Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και καταθέσεις στεφάνων Τιμής και Μνήμης. Εκ μέρους του Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Νικολάου Μιχαλολιάκου κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Εκ μέρους της Τοπικής οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας ο Συναγωνιστής Τριανταφυλλόπουλος Νικόλαος. Η λιτή Τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των θυμάτων και τον Εθνικό μας Ύμνο.
Στην συνέχεια μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά στον τόπο όπου εκτελέστηκαν 4 Πατριώτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σίγουρο θάνατο της Τρύπας, Γεροχρήστος Αθανάσιος, Κώτσος Δημήτριος, Μαυρομμάτης Τατσέλος και Στουρνάρας Στυλιανός από την Κατούνα Ξηρομέρου τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.