Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Προκλητική παραχάραξη της ιστορίας από τον Τσιρώνη: Ο Παύλος Μελάς πολεμούσε μαζί με τους σκοπιανούς! ΒΙΝΤΕΟ

Άλλη μία ξεμούτσουνη απόδειξη της αμορφωσιάς και της έλλειψης καλλιέργειας εκ μέρους των συριζαίων ήρθε από τον υπουργό κάνναβης, Τσίρωνη, ο οποίος συνεχίζοντας την παρακαταθήκη του… μεγάλου Καρανίκα, είπε (και μάλιστα οργίλο ύφος) ότι:

«Ο Παύλος Μελάς μαζί με αυτούς που σήμερα βαφτίζονται εχθροί, τους Σλαβομακεδόνες, πολεμούσε ενάντια στους Βούλγαρους. Από το 1890 μέχρι το 1913 ήταν σύμμαχοί μας, δίναμε μάχη να μην πουν τον εαυτό του “Βούλγαρο” και να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”».
Εμείς απλώς να του θυμίσουμε ότι ο Παύλος Μελάς σκοτώθηκε από απόσπασμα του τουρκικού στρατού, που είχε παραπλανηθεί από τον κομιτατζή της ΕΜΕΟ Μήτρο Βλάχο. Η δεν οργάνωση αυτή είχε καθαρά βουλγαρικό εθνικό προσανατολισμό και μέρη της επιθυμούσαν την προσάρτηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία.
Επιπλέον, δεν αντιλαμβανόμαστε την ζέση του Τσιρώνη για τον Παύλο Μελά, τον οποίο μέχρι πρότινος οι συριζαίοι αποκαλούσαν τρομοκράτη. Εθνικιστής ήτανε και μία από τις κύριες φράσεις του που μείνανε στην Ιστορία ήτανε το «Βούλγαρος να μην μείνει».
Οι κομμουνιστές από την άλλη, όπως ο Τσιρώνης, παρότι δεν υπήρχανε εκείνη την ιστορική περίοδο, αργότερα τάχτηκαν ιδεολογικά με τους κομιταζήδες, προπαγανδίζοντας τις θέσεις για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη».
Αυτά τα ολίγα και μαθήματα ιστορίας, ας μην κάνουν οι συριζαίοι, παρά μόνον όταν διαβάσουν κανένα σοβαρό ιστορικό και όχι μόνο Ρεπούση.