Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η Ευρώπη των τοκογλύφων ενάντια στην θέληση των λαών

Η Ευρώπη των τοκογλύφων ενάντια στην θέληση των λαών
Η ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ιταλία ανησυχεί τους διεθνείς τοκογλύφους, αφού καταδεικνύει ότι η εθνική ταυτότητα υπερισχύει του ευρώ.
Η πολιτική αναταραχή στον ευρωπαϊκό νότο, λόγω των προσφάτων εξελίξεων στην Ιταλία, έχει φουντώσει τις πάγιες ανησυχίες της Γερμανίας για την διατήρηση του τωρινού χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ευρωζώνη που είναι ευνοϊκό μόνο για το Βερολίνο. Αντιθέτως για την Ελλάδα, με την τωρινή αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αποδεδειγμένα σύμφωνη στην ίδια πολιτική Νέα Δημοκρατία, οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να έχουν την οποιαδήποτε νευρικότητα.



Συντόμως με ένα νόμο και ένα άρθρο ο Τσίπρας θα νομοθετήσει και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που κυριολεκτικά θα φτωχοποίησουν όχι μόνο την σημερινή αλλά και αρκετές γενιές Ελλήνων με κύριο κερδισμένο την Γερμανική οικονομία. Επιπροσθέτως σε περίπτωση που ο Μητσοτάκης πάρει αρκετό ποσοστό στις επόμενες εκλογές τότε θα διασφαλίσει την εφαρμογή αυτών των καταστροφικών μέτρων που απειλούν ευθέως την ίδια την επιβίωση των Ελλήνων.
Βέβαια στην φτωχοποίηση της Ελλάδος έχει συμβάλλει και όλη η χρηματοπιστωτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απαγόρευση της εφαρμογής της ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing) στην Ελλάδα με την δικαιολογία ότι η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει μόνο έως 33% των ομολόγων μίας χώρας.
Παράλληλα όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπό τις διαταγές του Μάριο Ντράγκι, ενίσχυσε επιλεκτικά την συστημική οικονομία των άλλων χωρών της ευρωζώνης κατά 2,2 τρισεκατομμύρια ευρώ με την αγορά ομολόγων και την προσφορά φθηνών δανείων κυρίως σε θεσμικά τραπεζικά και επιχειρηματικά ιδρύματα. Εδώ χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η διάσωση αρκετών ιταλικών τραπεζών, όπως η Banca Popolare di Vincenza και η Veneto Banca.  
Φυσικά η διάσωση των ιταλικών τραπεζών έγινε επειδή εξυπηρετούσε τα γερμανικά συμφέροντα και όχι την οικονομική ευημερία του Ιταλικού Λαού. Για παράδειγμα η Banca Monte dei Paschi di Siena είχε συνάψει συμβάσεις παραγώγων με την Deutsche Bank, άρα η χρεωκοπία της ιταλικής τράπεζας θα επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό την γερμανική οικονομία.
Συμπερασματικά η χρηματοπιστωτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, του ΔΝΤ και των εταιριών ειδικού σκοπού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το γενικότερο συμφέρον των λαών σε μια ενωμένη Ευρώπη.
Σήμερα οι Ιταλοί αντέδρασαν δυναμικά σε αυτήν την κοινωνική αδικία και καταλήστευση των κόπων και οικονομιών τους δίνοντας μια θέση ισχύος στην Λέγκα του Βορρά μέσα στην Ιταλική Βουλή. Είναι η σειρά των Ελλήνων να αντιδράσουν το ίδιο δυναμικά στις επόμενες εκλογές φέρνοντας σε περισσότερο ισχυρή πολιτική θέση τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή.

Θ. Γ. Κωστής