Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Οι Σπαρτιάτες έστειλαν μήνυμα από τον ελληνικό νότο: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!

Η Σπάρτη και όλη η Λακωνία έστειλε το μήνυμα με την μεγαλειώδη συγκέντρωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου - Δυναμικό παρόν έδωσαν και συναγωνιστές από τις τοπικές της Χρυσής Αυγής, την Μάνη και την Σπάρτη.

Ρίγος συγκίνηση, οργή και ελπίδα. Μια πορεία διαμαρτυρίας που εξελίχθηκε σε γιορτή για την Μακεδονία. Νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, άνδρες γυναίκες, στρατιωτικοί, ιερείς, Σπαρτιάτες και Σπαρτιάτισσες ξεκίνησαν από το άγαλμα του Λεωνίδα και κατέληξαν μέσω της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Το μήνυμα ένα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».
«Στα χνάρια του Παύλου Μελά», στις επιταγές του Λεωνίδα και του Παλαιολόγου οι Σπαρτιάτες «έσπασαν» τη σιωπή τους και έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό ήταν μόνον η αρχή. Κάλεσαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κυβέρνηση μέσω των αιρετών Λακώνων να πάρουν θέση και να προασπίσουν την Μακεδονία και την ιστορία της Ελλάδας. «Ελλάς, Ελλάς, ή ταν ή επί τας» ένα από τα συνθήματα.
Η οργή του κόσμου εκφράστηκε με συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα κατά του βουλευτή του Σύριζα του νόμου Σταύρου Αραχωβίτη όπως και της τοπικής δημοτικής αρχής που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ήταν παντελώς απούσα.