Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Χ. Χρίστου: «Απέναντι στο γλωσσάρι της ντροπής, θα αντιπαρατάξουμε το γλωσσάρι της Τιμής» ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην επετειακή συνεδρία για την συμπλήρωση 44 χρόνων από τον μαύρο Ιούλη του 1974, τονίζοντας ότι απέναντι στο γλωσσάρι της ΝΤΡΟΠΗΣ, το ΕΛΑΜ αντιπαρατάσσει το γλωσσάρι της ΤΙΜΗΣ.
Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία  του Προέδρου του ΕΛΑΜ:

"Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από τον μαύρο Ιούλη του 1974. Τα εμφύλια πάθη και ο διχασμός του λαού μας, οδήγησαν τον τόπο μας σε μια εθνική καταστροφή. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη αδικαιολόγητα την εσωτερική αντιπαράθεση, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο που για χρόνια προετοίμαζε και προγραμμάτιζε.
Το πρωί της 20ης Ιουλίου ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο. Σκόρπισε παντού τον θάνατο, Ξερίζωσε δια της βίας 200 χιλιάδες αδελφούς μας από τις πατρογονικές τους εστίες, Λεηλάτησε ναούς και αρχαία μνημεία, Αρνείται να δώσει στοιχεία για την εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων Ενώ εξακολουθεί να κατέχει παράνομα την μισή μας πατρίδα.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Μόλις πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι ορισμένοι κακομοίρηδες σε συνεργασία με ξένα κέντρα, επιδιώκουν με τρόπο δόλιο να επιβάλλουν τη λήθη στον κυπριακό Ελληνισμό.
Προαιρετικό για τους δημοσιογράφους σήμερα, υποχρεωτικό για όλους αύριο, το γλωσσάρι της ντροπής έχει σαν στόχο να παραχαράξει την ιστορία, να διαγράψει την κατοχή και να δικαιώσει τους παράνομους εποίκους, μιας και τους ονομάζει τούρκους πρόσφυγες.
Δεν υπολόγισαν, όμως, πως αυτή η κίνηση μπορεί να έχει και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ανέμεναν. Από σήμερα και στο εξής, απέναντι στο γλωσσάρι της ντροπής, θα αντιπαρατάξουμε ως απάντηση το γλωσσάρι της τιμής:
Και αντί να λέμε: Ο τουρκοκύπριος ηγέτης - Θα λέμε: Ο εγκάθετος της Άγκυρας, κατοχικός ηγέτης, εκπρόσωπος των εισβολέων, των κατακτητών, των ληστών, των βασανιστών, των σφετεριστών…
Αντί να λέμε: Για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας - Θα λέμε: Ότι η Κυβέρνηση ασελγεί στον τόπο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αντιγράφοντας τις πρακτικές των ίδιων των φονιάδων τους.
Αντί να λέμε: Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία - Θα λέμε: Το σχέδιο για τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.
Αντί να λέμε: Για επανένωση - Θα λέμε: Για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας.
Κύριε Πρόεδρε, Τιμώντας την μνήμη όλων των Ελλήνων που χάθηκαν το καλοκαίρι του 1974 υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της φυλής μας, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά στους αθάνατους νεκρούς μας και τους υποσχόμαστε ότι η θυσία τους θα αποτελεί για εμάς φάρο φωτεινό και παράδειγμα για το μέλλον, μέχρι την τελική δικαίωση του τόπου μας και του λαού μας. Αιωνία η μνήμη τους και άξια η παλληκαριά τους."