Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Μητρετώδης και Κούκλατζης έφτασαν στην Ελλάδα ύστερα από 167 ημέρες ομηρείας από το καθεστώς του σουλτάνου Ερντογάν

Μητρετώδης και Κούκλατζης έφτασαν στην Ελλάδα ύστερα από 167 ημέρες ομηρείας από το καθεστώς του σουλτάνου Ερντογάν

Στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί μετά από την χθεσινή απελευθέρωσή τους, ύστερα από πτήση που πραγματοποιήθηκε και έφτασε στην Θεσσαλονίκη στις 3:19 τα ξημερώματα.

Στους δημοσιογράφους μίλησε ο Άγγελος Μητρετώδης μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο ανθυπολοχαγός θέλησε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα σε εκείνον όσο και στον Δημήτρη Κούκλατζη το διάστημα της κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.
«Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν», είπε χαρακτηριστικά.
Οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί κατέβηκαν από το αεροπλάνο ένστολοι και όχι με πολιτικά, όπως είχαν επιβιβαστεί και τους υποδέχτηκε άγημα της Στρατονομίας αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές.
Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν χωρίς αιδώ και όσοι με την στάση τους όπλισαν το τουρκικό θράσος και με την ανικανότητά τους παρέτειναν την ταλαιπωρία των Ελλήνων Στρατιωτικών, ώστε να δώσουν δηλώσεις και να βγουν φωτογραφίες ως γνήσιοι πολιτικάντηδες.
Στη συνέχεια οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο για να μεταβούν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ ενδιαμέσως έκαναν στάση στη Λέσχη Αξιωματικών.