Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

L’ Espresso: «Διψήφια τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις κρυφές δημοσκοπήσεις - Την στηρίζουν Ορθόδοξοι και Πατριώτες»

e
 Share
 Share
 Email
 Share
L’ Espresso: «Διψήφια τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις κρυφές δημοσκοπήσεις - Την στηρίζουν Ορθόδοξοι και Πατριώτες»
Το μεγαλύτερο πολιτικό περιοδικό της Ιταλίας “L’ Espresso” δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα στην Χρυσή Αυγή, παραλληλίζοντας την άνοδό μας με την κυριαρχία της Λέγκα του Βορρά και του Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία. Παρά τις καθιερωμένες πλέον – και γραφικές – κορώνες περί «ναζισμού, ξενοφοβίας και… φονταμενταλισμού», στο σχετικό άρθρο παρουσιάζεται ευκρινέστατα ο φόβος του Συστήματος για την άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος.

Το κείμενο της αριστερής δημοσιογράφου Roberta Zunini βασίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών ο Ηλίας Κασιδιάρης:
“Στην Ελλάδα υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν την ιταλική κυβέρνηση και ειδικότερα για τον Υπουργό Εσωτερικών Σαλβίνι: ''Δεν είμαστε ρατσιστές ούτε φασίστες. Είμαστε Εθνικιστές και βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας μας όπως και ο Σαλβίνι. Ο 38χρονος Ηλίας Κασιδιάρης, βουλευτής  του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή δηλώνει φαν του Σαλβίνι και ελπίζει ότι στις επόμενες εκλογές τα ποσοστά του κόμματός του θα αυξηθούν. Για πρώτη φορά οι προβλέψεις είναι σαφείς. Στις προσεχείς εθνικές εκλογές ο ξενοφοβικός, αντισημιτικός, φιλορωσσικός και ορθόδοξος σχηματισμός μπορεί να κερδίσει την τρίτη θέση και να λάβει ποσοστό πάνω από 8% όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Το ποσοστό αυτό φθάνει και το 10% όπως αποκαλύπτουν ανεπίσημες δημοσκοπήσεις και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν στα γκάλοπ που γίνονται ανώνυμα, οι ερωτώμενοι δεν φοβούνται πλέον να αποκαλύψουν την πραγματική πρόθεση ψήφου.
«Θα είμαστε ίσως και πρώτο κόμμα σε νησιά του Αιγαίου των οποίων οι κάτοικοι δεν αντέχουν πλέον τους λαθρομετανάστες. Η Λέσβος για παράδειγμα ψήφιζε παραδοσιακά ΚΚΕ. Τώρα θα ψηφίζει Χρυσή Αυγή» λέει ο βουλευτής με τους καλογυμνασμένους δικέφαλους που διακρίνονται κάτω από το μαύρο πουκάμισο.  Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά την είσοδο στο κοινοβούλιο το 2012 προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα τους και θέλουν να περάσουν την εικόνα του Εθνικιστή στα πλαίσια του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου. Άφησαν πίσω τους χαιρετισμούς με την δεξιά χείρα και δηλώνουν ότι δεν έχουν κάτι εναντίον των προσφύγων πολέμου, αλλά θέλουν με κάθε τρόπο να σταματήσει η εισροή των ισλαμιστών στην Ευρώπη.
«Αναρωτιέμαι γιατί οι ισλαμιστές δεν πηγαίνουν στη Σαουδική Αραβία ή σε άλλες ισλαμικές χώρες. Εμείς οι Χρυσαυγίτες θα δώσουμε προτεραιότητα ασύλου στους χριστιανούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει όλους. Αν  ανέλθουμε στην εξουσία θα φυλακίζουμε τους λαθρομετανάστες. Δεν θα τους βάζουμε σε hot-spot όπως κάνει ο Σύριζα» υπόσχεται ο Κασιδιάρης και προσθέτει «δεν μας καίγεται καρφί για την άποψη των Ευρωπαίων. Οι μοναδικοί που δεν υποκρίνονται είναι οι εκπρόσωποι των Χωρών  του Βιζεγκραντ» και αναφέρει πρώτο τον Όρμπαν. Η αντιμεταναστευτική ρητορική δεν αποτελεί το μοναδικό όπλο για Χρυσή Αυγή. Παρά το γεγονός ότι είναι υπόδικοι για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, τα ποσοστά τους ανεβαίνουν εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται στους Έλληνες πολίτες.
Εκτός αυτού η υποταγή που χαρακτηρίζει τους παλιούς πολιτικούς αναφορικά με τη συμφωνία του Τσίπρα για το σκοπιανό βοηθά την Χρυσή Αυγή. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κρατά 26 χρόνια και οι Εθνικιστές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δοθεί στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. ''Όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο όσοι κατοικούν στη Μακεδονία, θα εμποδίσουμε το ξεπούλημα της Ιστορίας μας στους σλάβους. Όσο περισσότεροι Χρυσαυγίτες βουλευτές υπάρχουν στο κοινοβούλιο τόσο δυσκολότερα θα κυρωθεί η συμφωνία. Ο Τσίπρας προέβη στη συμφωνία ταπεινώνοντας την εθνική μας ταυτότητα για να κάνει το καλό παιδί στο ΝΑΤΟ και το έκανε-εκτός των άλλων- σε βάρος των ρωσικών συμφερόντων παρά τους δεσμούς μεταξύ Αθήνας και Μόσχας» λέει ο Κασιδιάρης. Επί της ουσίας και η ΝΔ αντιτίθεται στη συμφωνία, πλην όμως προ ετών είχε δώσει το ΟΚ για να συμπεριληφθεί στην ονομασία ο όρος "Μακεδονία".
Τώρα η κεντροδεξιά του Μητσοτάκη αλλάζει στάση. O Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι το κάνει αυτό για να υφαρπάξει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, αλλά θα συμβεί το αντίθετο όταν φθάσουμε στις κάλπες. Πέραν τούτου τη Χρυσή Αυγή θα ψηφίσουν και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι έχουν καταδικάσει την συμφωνία του Τσίπρα. Όπως φαίνεται, οι Ορθόδοξοι και Εθνικιστές Έλληνες θα προτιμήσουν πιθανότατα να ψηφίσουν υπέρ της Χρυσής Αυγής, η  οποία από πολύ παλιά (1991) ανέμισε την σημαία του θρησκευτικού φονταμενταλισμού”.