Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Έλεος! Ο Δημητράς κατηγορεί για… ρατσισμό τον αστυνομικό που συνέλαβε τον μαροκινό κλέφτη στην Λέσβο

Έλεος! Ο Δημητράς κατηγορεί για… ρατσισμό τον αστυνομικό που συνέλαβε τον μαροκινό κλέφτη στην Λέσβο

Δεν γνωρίζαμε τότε ότι το ερώτημα, με το οποίο τελείωνε ο τίτλος του κειμένου αυτού θα αποκτούσε αληθή υπόσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και μάλιστα από το συγκεκριμένο άτομο στο οποίο αναφερόμασταν στο κείμενο αυτό, τον… άγρυπνο φρουρό της «αντιρατσιστικής εισαγγελίας» Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος απάντησε στο… κάλεσμά μας για… παρέμβασή του.

Φρόντισε, λοιπόν, τόσο στην ιστοσελίδα «Παρατηρητήριο ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα» όσο και στο Facebook να γράψει ως τίτλο κειμένου: «Ρατσιστικός τραμπουκισμός εφήβου σαν “αυτοδικία” για φερόμενη μικροκλοπή με συμμετοχή ακροδεξιού και αστυνομικού εκτός υπηρεσίας στη Λέσβο». Μέσα σε μόλις λίγες λέξεις, η (παρ)ερμηνεία «πάει σύννεφο».
Η σύλληψη παρουσιάζεται ως «ρατσιστικός τραμπουκισμός» (προφανώς θα έπρεπε να τον κεράσουν και κουλούρι…) η κλοπή ως «μικροκλοπή» (έβγαλε το… ζύγι της πράξης) και ως «φερόμενη» και αυτοί που τον συνέλαβαν δεν… μετράνε, γιατί είναι ένας «ακροδεξιός» (άρα καταραμένος και χωρίς δικαίωμα επέμβασης) και ένας «αστυνομικός εκτός υπηρεσίας» (άρα… παρανόμησε αφού δεν τον συνέλαβε κατά το ωράριό του). Κάτι, λοιπόν, που γράψαμε «για πλάκα» ως… προτροπή στον… πρύτανη του «αντιρατσισμού» στην Ελλάδα, αυτός το πήρε στα σοβαρά και άρχισε πάλι τα δικά του, με τις γνωστές «μηνυτήριες αναφορές» που μοιράζει σαν τα στραγάλια.
Βεβαίως και δεν μπορεί να γραφτεί κάτι παραπάνω σε μια περίπτωση κλοπής, την οποία κι αυτή ο Δημητράς χαρακτηρίζει ως «ρατσιστική». Όχι την κλοπή βεβαίως, αλλά την προσπάθεια σύλληψης του μαροκινού «φερόμενου ως κλέφτη». Γενικά, ο Δημητράς έχει ένα θέμα με την λέξη «ρατσισμός» κλίνοντάς την σ’ όλες τις πτώσεις και «τραβώντας» την ερμηνεία της στο έπακρο. Ακόμη και για ένα θέμα υγείας που είχε και πήγε πρόσφατα σε νοσοκομείο, έγραψε πως «Έσπασε ένα απόστημα –ρατσιστικό φυσικά- και ήρθα να εξετάσουμε μην έχουν μείνει τίποτα υπολείμματα».
Χιουμοράκι από τον ίδιο, αλλά ενδεικτικό του ότι σχεδόν όλα τα εκλαμβάνει σε συνάρτηση με τον «ρατσισμό» που θεωρεί ότι περιτριγυρίζει τους πάντες και τα πάντα. Ο ίδιος, βεβαίως, που χαρακτήρισε ως «ρατσιστική» (!) την επιστολή προς τον Τσίπρα της μητέρας του δολοφονημένου από πακιστανούς Νίκου Μουστάκα, προβάλλει τώρα επαινετικά την επιστολή της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου στον Τσίπρα. Εδώ δεν υπάρχει «ρατσισμός»…
Το γεγονός όμως ότι αυτές οι εμμονές του Δημητρά καταταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκη (μέχρι και σε οπισθόφυλλο του περιοδικού «Μαίανδρος» κατόρθωσε να δει τον… «ρατσισμό») είναι ένα γεγονός που ξεφεύγει από τα όρια της γραφικότητας και του περιθωρίου. Όσοι τον παίρνουν στα σοβαρά και ταλαιπωρούν χωρίς λόγο ανθρώπους με την συναίνεσή τους, ας σκεφτούν οι ίδιοι σε τι λάθη πέφτουν και κατά πόσο συμμετέχουν σε «ιστορίες για αγρίους», οι οποίες σε άλλες περιπτώσεις θα προκαλούσαν απλώς τον γέλωτα...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ