Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΣΟΒΙ-ΕΡΤ: Μέχρι και ο Φίλης καταγγέλλει το “τσιφλίκι” του Καλφαγιάννη

Φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΣΟΒΙ-ΕΡΤ: Μέχρι και ο Φίλης καταγγέλλει το “τσιφλίκι” του Καλφαγιάννη

Δεν χρειαζόταν ο εσωκομματικός πόλεμος ανάμεσα στις διάφορες «φράξιες» του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει προφανές το αυτονόητο, το ότι δηλαδή η ΕΡΤ είναι ένα κομματικό μαγαζί, το οποίο παρότι συντηρείται από τους πόρους ΟΛΩΝ των Ελλήνων, εντούτοις, έχει καταντήσει φερέφωνο της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας, στην προκειμένη περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει, όμως, σίγουρα έχουν σημασία τα όσα κατήγγειλε για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ ο Νίκος Φίλης, ο οποίος ρίχνοντας σαφή «καρφιά» κατά του Νίκου Παππά είπε ότι «Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή».
Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, είπε ότι «Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το “μαύρο”. Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση»με τα λόγια του να «φωτογραφίζουν» προφανώς τον περιβόητο Καλφαγιάννη
Βεβαίως, δεν τον έπιασε καμία κρίση ειλικρίνειας ή πλουραλισμού τον πληθωρικό πρώην υπουργό Παιδείας. Τα «βέλη» του Φίλη κατά του Παππά (και κατ’ επέκταση κατά της κυβέρνησης) εκτοξεύθηκαν μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος το φέρει… βαρέως ότι βρίσκεται εκτός κυβέρνησης. Αν συμμετείχε (ακόμη) σ’ αυτήν το πιο πιθανό θα ήταν να τα έβλεπε όλα τέλεια. Έστω και έτσι, όμως, μέσα από τα «παράπονα» του Φίλη, βγήκε προς τα έξω ξανά η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, όπου ο Καλφαγιάννης και η παρεούλα της ΠΟΣΠΕΡΤ με ανήθικες και παράνομες μεθόδους σαμποτάρουν συνεχώς κάθε απόπειρα έκφρασης του πολιτικού λόγου του τρίτου εκλογικά Κόμματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Μια θλιβερή παρεούλα, η οποία, ενώ πληρώνεται και από το τέλος που καταβάλλουν σε υποχρεωτική βάση ΚΑΙ οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να τους προσβάλλει βάναυσα και να παρανομεί προκλητικά σε βάρος τους, με το να τους στερεί και την παραμικρή δυνατότητα ενημέρωσης για την πολιτική επιλογή τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ