Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Γκρεμίζουν την Κλασσική Παιδεία οι Συριζαίοι: Μετά τα Αρχαία, τα Λατινικά και την Ιστορία αποβλήθηκαν από τα σχολεία και οι θετικές επιστήμες!


t
 Share
 Share
 Share
 Email
 Share
Γκρεμίζουν την Κλασσική Παιδεία οι Συριζαίοι: Μετά τα Αρχαία, τα Λατινικά και την Ιστορία αποβλήθηκαν από τα σχολεία και οι θετικές επιστήμες!
Πυρ ομαδόν έχουν εξαπολύσει οι επιστημονικές εταιρείες κατά του Γαβρόγλου ύστερα από την απόφασή του να αποδομήσει συνολικά το Λύκειο, αποβάλλοντας, μετά τα Αρχαία Ελληνικά, τα Λατινικά και την μη αριστερή Ιστορία, και τα Μαθηματικά, την Φυσική, την Χημεία και άλλα μαθήματα.

Συγκεκριμένα στη Β Λυκείου δεν εξετάζεται κανείς στη Γεωμετρία Γενικής Παιδείας ενώ στην Άλγεβρα μόνο οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά προσανατολισμού οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης. Αντίστοιχα στην Α Λυκείου θα εξετάζεται μόνο Φυσική, Χημεία και όχι η Βιολογία η οποία θα επιστρέφει στη Β Λυκείου.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση ανιστόρητη και τονίζει ότι το υπουργείο «λησμονώντας το «Αγεωμέτρητος μηδείς εισίτω» της Ακαδημίας του Πλάτωνα και αγνοώντας τόσο τη σύνθετη εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης, όσο και τις σύγχρονες προσεγγίσεις της μαθηματικής εκπαίδευσης, προχωρούν σε μια καινοφανή κατάτμηση και αποπλαισίωση των σχολικών μαθηματικών από την επιστημολογική τους αναφορά».
Θα τους… μαλώσουμε τους κυρίους της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Προφανώς αγνοούν ότι για τα κόμματα της Παγκοσμιοποίησης ο Πλάτωνας θεωρείται «ρατσιστής» και «φασίστας» και ως εκ τούτου πιστεύουν ότι «το μάθημα που θα ‘πρεπε να διδαχθούμε από τον Πλάτωνα είναι το αντίθετο ακριβώς απ’ αυτό που ο ίδιος προσπαθεί να μας διδάξει», όπως αναφέρει ο φιλόσοφος της Παγκοσμιοποίησης Karl Popper.
Καμία έκπληξη, λοιπόν, δεν προκαλεί η αποβολή των θετικών επιστημών από τα σχολεία μας. Τα παιδιά πέρα από εθνική συνείδηση που κατά τους Συριζαίους δεν πρέπει να έχουν, δεν θα πρέπει να έχουν και λογική, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων της ζωής και γνώση των αμετάβλητων εννοιών και αληθειών. Τα μαθηματικά και γενικότερα οι θετικές επιστήμες, κατά Πλάτωνα, κάνουν τον άνθρωπο «ευμαθή, μνήμονα και αγχίνουν».
Ε, αυτός ο άνθρωπος, δεν έχει θέση στην καταναλωτική, αντεθνική, άφυλη και απρόσωπη κοινωνία της Παγκοσμιοποίησης, της οποίας μόνος πολέμιος είναι η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων.
Κώστας Αλεξανδράκης