Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ασύδοτο το κόκκινο παρακράτος: Συμμορία αναρχικών ξυλοκόπησε τρεις αστυνομικούς - Καμία σύλληψη!

Μετά τους ελέγχους αστυνομικών από παρακρατικούς στου Ζωγράφου και τους προπηλακισμούς από μέλη του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, σειρά πήραν οι ξυλοδαρμοί σε μάρτυρες-αστυνομικούς σε δίκη αναρχικών στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 
Επίθεση από 50 τουλάχιστον αντιεξουσιαστές δέχθηκαν νωρίς το μεσημέρι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με συνέπεια να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών. Οι αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση αναρχικών και τη διάρκεια της δίκης δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσα.  

Στη συνέχεια όμως το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, και ένας εκ των αναρχικών απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. Οι συμμορίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την διακομιδή τους στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. 
«Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν τα άτομα» ανέφεραν οι αστυνομικοί σε δημοσιογράφους. Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών κατήγγειλε ότι υπήρχε αξιωματικός για να γίνουν συλλήψεις, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έγιναν
Το νέο αυτό το περιστατικό βίας κατά αστυνομικών έρχεται να προστεθεί στα τελευταία γεγονότα των τελευταίων ημερών από τους προστατευόμενους του πολιτικού συστήματος, φανερώνοντας για ακόμη μια φορά την ασυδοσία και την ασυλία του κόκκινου παρακράτους.