Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η «Καθημερινή» προειδοποιεί: Έλληνες, ψηφίστε «σωστά» γιατί έρχεται η Χρυσή Αυγή!

Η «Καθημερινή» προειδοποιεί: Έλληνες, ψηφίστε «σωστά» γιατί έρχεται η Χρυσή Αυγή!

Διαβάζοντας το κεντρικό άρθρο της εφημερίδος «Καθημερινή», θυμηθήκαμε την Λιάνα Κανέλλη, η οποία καλούσε, στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, τους Έλληνες να… «διορθώσουν την ψήφο τους», αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είχε μπει στη Βουλή.
Έξι χρόνια μετά, το διακύβευμα για το καθεστώς της κλεπτοκρατίας δεν έχει αλλάξει και έτσι σήμερα το κεντρικό άρθρο της εφημερίδος «Καθημερινή» τιτλοφορείται «Τέλος στα λάθη» και γράφει:

«Ο ελληνικός λαός, μέσα στην απελπισία και στον θυμό του, πίστεψε το 2015 ότι ψήφισε κάποιους που θα έφερναν τα πάνω-κάτω και θα έκαναν μια ηρωική διαπραγμάτευση με τους δανειστές και εταίρους. Το καινούργιο αποδείχθηκε πιο παλιό από το... παλιό. Κουβαλούσε όλα τα στοιχεία που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία: αναξιοκρατία, φαυλότητα, ευκολία σε παροχές και διορισμούς, εργαλειοποίηση των θεσμών, εμπιστοσύνη μόνο στους «κολλητούς». Όταν ήλθε η στιγμή της σύγκρουσης με τους δανειστές, οι προσδοκίες κατέρρευσαν μετά την άτακτη υποχώρηση. Ο ελληνικός λαός είναι θυμωμένος και με τους τωρινούς και με τους παλαιούς. Άλλα περιθώρια λανθασμένων επιλογών δεν έχει, γιατί μετά περιμένουν οι Σειρήνες του πολύ ακραίου εθνικολαϊκισμού. Η ευθύνη της αντιπολίτευσης, που πρέπει να είναι έτοιμη και διαφορετική από το παρελθόν, είναι τεράστια. Περιθώρια, για άλλα λάθη και ψευδαισθήσεις, δεν υπάρχουν.»
Ευκόλως αντιληπτό το τι λέει μέσα σε λίγες γραμμές η εφημερίδα. Η «σωστή» επιλογή για την εφημερίδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η «λάθος» επιλογή είναι η Χρυσή Αυγή. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα άρθρο αλά Κανέλλη, γραμμένο πριν τις εκλογές. Όμως, όπως οι Έλληνες πολίτες απάντησαν στην Κανέλλη, βάζοντας και πάλι στη Βουλή την Χρυσή Αυγή σε εκείνες τις επαναληπτικές εκλογές, τέτοια απάντηση θα πάρει και η εφημερίδα που προσπαθεί να ποδηγετήσει τον Λαό.