Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο Τσουκάτος έκαψε το κλεφτοΠΑΣΟΚ: Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τα «μαύρα ταμεία» των κομμάτων


Ο Τσουκάτος έκαψε το κλεφτοΠΑΣΟΚ: Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τα «μαύρα ταμεία» των κομμάτων
Έκαστος στο είδος του και το ΠΑΣΟΚ στις… ενασχολήσεις του με την Δικαιοσύνη για θέματα διαφθοράς, μίζας, «αρπαχτής» και άλλων γνώριμων… σοσιαληστ(ρ)ικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, από το κόσκινο της Δικαιοσύνης θα περάσουν τα κονδύλια της ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων μετά τις αποκαλύψεις του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου κατά την διάρκεια της απολογίας του για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Οι αναφορές του πρώην στελέχους του κόμματος ότι την προεκλογική περίοδο του 2000 το ΠΑΣΟΚ έλαβε από ιδιωτικές εταιρείες περί τα 16 δισ.(!) δραχμές, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για την χρηματοδότηση των κομμάτων, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να δίνει παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η εισαγγελέας ζητεί από την επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννα Ψαρουδάκη να ελεγχθούν οι καταγγελίες του κατηγορουμένου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα κονδύλια που έλαβε το ΠΑΣΟΚ από εταιρίες και να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα κόμματα, αφού κατά τον Θεόδωρο Τσουκάτο η ιδιωτική χρηματοδότηση ήταν «κοινή πρακτική». Για τον λόγο αυτόν η υπόθεση θα συσχετιστεί με την ήδη υπάρχουσα δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, που βρίσκεται ωστόσο ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή της.
Θυμίζουμε ότι ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη στην απολογία του για τα 1.000.000 γερμανικά μάρκα που έλαβε από τη Siemens και τα οποία κατά τον ισχυρισμό του, που επιβεβαιώθηκε ενόρκως και από τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ, κατέληξαν στα ταμεία του κόμματος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «μία πάγια πρακτική, που κανένας δεν θέλει να αγγίξει»! Επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Σημίτη που εκδόθηκε το 2015 και μιλά για την ιδιωτική χρηματοδότηση ως συνήθη πρακτική των πολιτικών σχηματισμών.
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι το κόμμα εκείνο το οποίο έκλινε την λέξη «κλέφτης» σ’ όλες τις πτώσεις, η «λαμογιά» όμως και τα «μαύρα ταμεία» αποτελούν ένα καθολικό φαινόμενο για όλο το πολιτικό προσωπικό του «Συνταγματικού τόξου» της Μεταπολίτευσης, το οποίο σύσσωμο απέναντι στα Καθαρά Χέρια του Έντιμου και Νόμιμου Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το μόνο που μπορεί να λέει εναντίον του ουρλιάζοντας είναι τα τετριμμένα «φασίστες» και «ρατσιστές».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ