Κυριακή 21 Απριλίου 2019

«Νέα» αθλιότητα κατά της Χρυσής Αυγής

«Νέα» αθλιότητα κατά της Χρυσής Αυγής

Άρθρο στην "Χρυσή Αυγή"
Ένα ακόμη εμετικό παραλήρημα ασχετοσύνης και εμπάθειας από τον γνωστό συστημικό δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, σε σχέση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έρχεται να διαδεχθεί την προηγούμενη αθλιότητά του, λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα. Εκεί που θεωρούσαμε ότι η αθλιότητα (και) του εν λόγω κονδυλοφόρου κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είχε πιάσει τα όριά της, είδαμε ότι τελικά δεν έχει πάτο… Αντί να αντιληφθεί, έστω και αργά, τι… κολοσσιαίες ανοησίες είχε γράψει γύρω από την δίκη-σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, επανήλθε δριμύτερος, με την ίδια λογική και το ανάλογο θράσος να τον συνοδεύουν.

Γράφει, λοιπόν, στα «Νέα» ο Παπαχρήστος: «Στο μεταξύ, συνεχίζεται με ρυθμούς που κάνουν μια χελώνα να μοιάζει… με Γιουσέιν Μπολτ, η δίκη της Χρυσής Αυγής, της οποίας ο τρόπος που εξελίσσεται έχει καταντήσει το πιο σύντομο (δικαστικό) ανέκδοτο. «Δίκη Χρυσής Αυγής» λένε οι δικηγόροι μεταξύ τους εκεί στην Ευελπίδων στα καφενεία, λίγο πριν τις 9 το πρωί, και πριν μπουν στις αίθουσες, και πέφτουν κάτω ξεροί από τα γέλια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής αντιλαμβάνεται, χωρίς καμία προσπάθεια δε, ότι εδώ κάτι γίνεται, κάτι συμβαίνει, κάτι τρέχει. Όπως έχω επισημάνει και άλλοτε, δεν μπορεί μια δίκη στην οποία είναι γνωστές οι συνθήκες του φόνου, έχει εξακριβωθεί πλήρως τι έγινε πριν, στη διάρκεια, και μετά, πώς έγινε, και ποιος το έκανε. Ο ίδιος ο δολοφόνος έχει παραδεχτεί το έγκλημά του και είναι εκεί παρών, κάθεται στο εδώλιο. Γύρω του τον πλαισιώνουν οι συνεργοί του. Το κόμμα στο οποίο ανήκει, η ναζιστική Χρυσή Αυγή παραδέχεται ότι τον είχε στους κόλπους της, δεν μπορεί λοιπόν να συνεχίζεται αυτή η δίκη επί τεσσεράμισι χρόνια, χωρίς να υπάρχει απόφαση, ενώ τα πάντα σχετικά με τον φόνο του Φύσσα είναι γνωστά. Κάτι συμβαίνει λοιπόν. Και αυτό που συμβαίνει, είναι ότι κάποιος δεν θέλει να τελειώσει η δίκη. Για την ακρίβεια θέλει να σέρνεται η δίκη τουλάχιστον ως τις εκλογές, για να μπορεί να επισείει τον μπαμπούλα του ναζισμού στο εκλογικό σώμα – ότι τάχα μου και καλά έρχονται όπου να ‘ναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, οπότε ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να γλιτώσετε. Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη να συμβαίνει αυτό, και δεν θα πάψω να το υπογραμμίζω. Σταματήστε πια να παίζετε παιχνίδια με το συγκεκριμένο θέμα».
Στην προηγούμενη αναφορά μας για τα πεπραγμένα του Παπαχρήστου, με τίτλο «Η αθλιότητα κατά της Χρυσής Αυγής», μας είχε έρθει στον νου η γνωστή και αλάνθαστη ρήση του Κλιντ Ίστγουντ για την γνώμη και τον συσχετισμό της με τον… πισινό. Διαβάζοντας το νέο πόνημα του πασόκου υμνητή της ΝΔ, αυτό που μας έρχεται τώρα στον νου, ως ρήση, είναι ότι «η βλακεία αποτελεί το πλέον ακατανίκητο επιχείρημα»… Ακόμη και ένας ασκούμενος δημοσιογράφος, που αναλαμβάνει να μας πληροφορεί για τα δρομολόγια των πλοίων, τις τηλεφωνικές βλάβες και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, δεν θα έγραφε βλακείες-αηδίες τέτοιου μεγέθους.
Από το ύφος των «συμπερασμάτων» που βγάζει, όπως σχετικά με το ποιος είναι «παρών» στην δίκη και το τι «παραδέχεται» η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, φαίνεται άσχετος και ανενημέρωτος στον μέγιστο βαθμό. Νομίζαμε ότι κάποιος θα του ψιθύριζε για το ατόπημα της προηγούμενης αναφοράς του στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έτσι ώστε να αφήσει το πλήρωμα του χρόνου να κάνει τις μπούρδες του κάτι που θα ξεχαστεί γρήγορα. Αντιθέτως, ο Παπαχρήστος επανήλθε φουριόζος, μη αντιλαμβανόμενος ότι με αυτά που γράφει γελοιοποιείται ακόμη περισσότερο. Μα καλά, τόσα και τόσα δικαστήρια έκαναν ως κατηγορούμενοι οι «σύντροφοι» του πολυαγαπημένου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης, ο Παπαντωνίου, ο Τσουκάτος και άλλοι σοσιαλιστές-ληστές, δεν τον ενημέρωσαν για τις στοιχειώδεις, όσο και ουσιώδεις διαδικασίες που απαραίτητα συνοδεύουν μία δίκη; Γιατί τον αφήνουν και εξευτελίζεται τόσο ελεεινά; Είναι ντροπή για την δημοσιογραφία τέτοια κείμενα και δεν θα σταματήσουμε να το υπογραμμίζουμε. Σταμάτησε πια δημοσιογράφε του συστήματος να παίζεις βρώμικα παιχνίδια με το συγκεκριμένο θέμα. Όσο για τους νεοδημοκράτες, να χαίρονται και τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα που τον πληρώνει. Προφανώς ξέχασαν ότι «Τα Νέα» και το «Βήμα» αποτελούσαν τις «ναυαρχίδες» του ΠΑΣΟΚ στον χώρο των ΜΜΕ για δεκαετίες ολόκληρες, με έντονη επιθετική γραμμή σε βάρος της ΝΔ.
Τώρα, έφτασαν στο έσχατο σημείο ηθικής και πολιτικής κατάντιας, να χαράσσει την γραμμή του κόμματός τους ο Πρετεντέρης, ο Παπαχρήστος και όλοι οι υπόλοιποι πασόκοι «εκσυγχρονιστές» υβριστές του παρελθόντος και να συμβουλεύουν το πολιτικό «παλτό» που ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης τι να κάνει. Αν κρίνουμε από τα όσα γελοία γράφονται απ’ αυτούς για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τότε βλέπουμε τον Μητσοτάκη να την παθαίνει όπως ο Κώστας Καραμανλής με τον «επικοινωνιολόγο» Λούλη, τον οποίο πλήρωνε η ΝΔ για να χαράσσει την επικοινωνιακή τακτική της πριν τις εκλογές και να εξηγεί μετά απ’ αυτές γιατί τις… έχασε. «Θα τριτώσει» άραγε, η επίδειξη ασχετοσύνης και εμπάθειας από τον Παπαχρήστο; Ο χρόνος θα δείξει…
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ