Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Επιβάλλουν το σκότος: Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ λόγω εγκληματικότητας και ανομίας

Επιβάλλουν το σκότος: Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ λόγω εγκληματικότητας και ανομίας

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που οι συριζαίοι μας κατηγορούσαν ως «σκοταδιστές». Τελικά αποδεικνύεται πως οι πραγματικοί «σκοταδιστές», αυτοί που πολεμάνε με λύσσα την γνώση και το φως είναι οι ίδιοι, έστω κι αν αυτό το κάνουν διά της πλαγίας οδού και επικαλούμενοι την πρόοδο.
Ύστερα, λοιπόν, από αλλεπάλληλες εκκλήσεις πανεπιστημιακών φορέων για την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια της χώρας από τις συμμορίες που λυμαίνονται, ελέω ασύλου, τους ακαδημαϊκούς χώρους, σήμερα η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την συμβολική αναστολή της λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ αύριο 24 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς.

«Η Σύγκλητος, με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο», αναφέρει το σχετικό ψήφισμα της Συγκλήτου.
Η συγκεκριμένη απόφαση σαφέστατα συνδέεται με τις πρόσφατες δηλώσεις Γαβρόγλου για την ανάγκη αντιμετώπισης των παρακρατικών από το… φοιτητικό κίνημα, αλλά και τις παλαιότερες δηλώσεις Φίλη ότι τους εμπόρους ναρκωτικών θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν οι φοιτητές. Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προφανώς δεν άντεξε να ακούει τέτοιου βεληνεκούς μπαρούφες και αποφάσισε το κλείσιμο του πανεπιστημίου.
Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή έλεγε ο Ουγκώ και με τους συριζαίους βλέπουμε την πλήρη αντιστροφή, αφού κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια και αντίστοιχα ανοίγουν φυλακές για να στοιβάξουν τους Έλληνες.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής η ουσιαστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και απαγόρευση των κομματικών παρατάξεων, που αποτελούν φορείς διαφθοράς στην ανώτατη εκπαίδευση. Το πανεπιστήμιο να αποτελεί ναό της έρευνας και της γνώσης και όχι άσυλο εγκληματιών και φυτώριο κομματικών στελεχών.