Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Απίστευτες καταγγελίες από το ρωσικό ΥΠΕΞ για την ψηφοφορία στα Σκόπια: Ο αμερικανός πρέσβης ήταν μέσα στη Βουλή και συντόνιζε την διαδικασία!

Απίστευτες καταγγελίες από το ρωσικό ΥΠΕΞ για την ψηφοφορία στα Σκόπια: Ο αμερικανός πρέσβης ήταν μέσα στη Βουλή και συντόνιζε την διαδικασία!

Πραγματικά ανήκουστα πράγματα ειπώθηκαν σε επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ σχετικά με το πώς πέρασε η ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.
Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «τρεις (βουλευτές) –εντελώς τυχαία- την ίδια ακριβώς ημέρα απελευθερώθηκαν από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι δύο εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εισαγγελικές υποθέσεις τους υποσχέθηκαν ελευθερία, ενώ στους υπόλοιπους ως αντάλλαγμα για τη "σωστή ψήφο" τους έγιναν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις».

Και σα να μην έφτανε που άξαφνα μας ήρθε κατά νου η κυβέρνηση Σαμαρά και η ψηφοφορία για τον ΠτΔ, το ρωσικό ΥΠΕΞ συνέχισε την ομοβροντία των καταγγελιών τονίζοντας: «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ βρίσκονταν στο κτίριο της Βουλής και παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, γεγονός που δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποιος καθοδηγούσε αυτή τη διαδικασία».
Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε, ούτε να διαψεύσουμε τα καταγγελλόμενα, όμως μοιραία έρχεται η αθώα ερώτηση. Δεν μας έλεγαν εδώ στην Ελλάδα οι συριζαίοι πως όσοι διαδήλωναν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας τα έχουν «πάρει» από τους ρώσους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων με την συνταγματική του ονομασία;
Με γνώμονα, όμως, ότι και το ελληνικό ΥΠΕΞ διοχέτευε (ή τουλάχιστον έτσι έχει καταγγελθεί χωρίς να υπάρξει διάψευση) μαύρο χρήμα στα Σκόπια για να περάσει η προδοσία των Πρεσπών, μήπως αυτοί που τα παίρνανε (χωρίς εισαγωγικά) ήταν οι υπερασπιστές της Συμφωνίας και οι χρηματοδότες ήταν μεταξύ άλλων και οι αμερικανοί;