Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Το έχουμε πει κατ επανάληψη ότι η «δημοκρατία» μας φημίζεται για τα μπουμπούκια, αλλά και για τα λουλούδια της!!!
Ένα μπουκέτο από αυτά, παραπέμπεται!
Ας το μυρίσουμε για να πλημμυρίσει λίγο η καρδιά μας από άρωμα δημοκρατίας!!!
Αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία, βρίσκονται τρεις πρώην υπουργοί, οι κ. Γιάννος Παπαντωνίου, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης. ...
Σε βάρος τους ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Εφετών ποινικές διώξεις για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος καθώς η παράβασή του τελέστηκε μετά την αυστηροποίηση του σχετικού νόμου το 2010, ενώ οι κ. Παπαντωνίου και Βουλγαράκης, η κατηγορία των οποίων προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, διώκονται για πλημμέλημα.
Ως προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα πόθεν έσχες, εντόπισε ξαφνική μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατομμύρια ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις σε σχέση με το 2009 τα οποία…. εξατμίσθηκαν!!!
Βέβαια ένα θέμα είναι και το που τα βρήκε, αλλά αυτό είναι μάλλον λεπτομέρεια για το μέγεθος ενός τέτοιου Λαμπρού ανδρός!
Ο πρώην υπουργός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό , ωστόσο οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς, και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.
Ως προς τους κ.κ. Παπαντωνίου και Βουλγαράκη η δίωξη σε βάρος τους αφορά λογαριασμούς των συζύγων τους που περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ» και δεν είχαν δηλωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι τις εκθέσεις για τις περιπτώσεις των τριών πρώην υπουργών είχε στείλει στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ