Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδημοκρατικά με το ΠΑΣΟΚ».

Τάδε έφη εν μέσω καλυπτόμενου πανικού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των θεράποντων των διεθνών τραπεζιτών και τοκογλύφων, κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αφορμή γι αυτή του την δήλωση ήταν το κάλεσμα του «έτερου Καππαδόκη», κυρίου Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη του στην φυλλάδα Αυγή, προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (όσοι απέμειναν) να στηρίξουν τις επιλογές του κόμματος του.
 
Εδώ και βάσει αυτών των εξελίξεων, εμπρός σε αυτό το φαινόμενο της δολιότητος, της γλοιώδους διαβολής, του θράσους και της ασυνειδησίας δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε και που τελειώσουμε.
Πρωτίστως όμως οφείλουμε να δηλώσουμε, ότι δεν εκπλησσόμαστε διόλου γιατί οι αντιδράσεις ανθρώπων που η δίψα για εξουσία, αντισταθμίζει την παντελή έλλειψη ήθους, ευθιξίας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας τους καθιστά ικανούς για οποιαδήποτε ενέργεια, για οποιαδήποτε δήλωση.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Την αφορμή για το χτύπημα «κάτω από την ζώνη» που προσπαθεί να καταφέρει ο πλέον ευέλικτος αρουραίος της αριστεράς κύριος Τσίπρας στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ και κατ επέκταση στο «μαλακό υπογάστριο» της κυβέρνησης Σαμαρά, έδωσε η στάση της  βουλευτού κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία στην ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής υπερψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Η απαστράπτουσα κυρία,  η οποία πολλές φορές αποτέλεσε θέμα στις κοσμικές στήλες, όσον αφορά την εκάστη ενδυματολογική επιλογή της, το κόστος της οποίας αρκεί για να διαβιώσει τετραμελής οικογένεια για χρονική περίοδο πέραν του μηνός, σηματοδότησε το εναρκτήριο σάλπισμα, όσον αφορά το δεύτερο κύμα των τρωκτικών που θα εγκαταλείψει το διάτρητο πλέον σκάφος του ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική συμμαχία, η οποία με σταθερά βήματα βαδίζει προς την Δύση της, για να μεταπηδήσει στον νέο πλοίο που εισέρχεται στο λιμένα της εξουσίας και ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.
Και φυσικά ο παμπόνηρος (όχι πανέξυπνος) Άλεξ φρόντισε άμεσα να δώσει διέξοδο, σε οιαδήποτε δισταγμό και αναποφασιστικότητα των μελλοντικών  αποστατών, με τις δηλώσεις και το κάλεσμα του, μέσω της Αυγής.
Το καλοζωισμένο, κακομαθημένο παλιόπαιδο των Βορείων Προαστίων που προσποιείται τον προλετάριο και τον κοινωνικό επαναστάτη, διαθέτει επαρκή δολιότητα, αλλά και διορατικότητα  για να  ανοίξει διάπλατα την θύρα του αλλοπρόσαλλου, ανακόλουθου και ανερμάτιστου ιδεολογικού χώρου που ηγείται και να στρατολογήσει τον κάθε μισθοφόρο πολιτικό, που διαπιστώνει μετά τρόμου, ότι το ευ ζείν του, εις βάρος του Ελληνικού Λαού, έχει τεθεί, ή πρόκειται να τεθεί εις κίνδυνο. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό και σε προγενέστερο κείμενο μας έχουμε αναφέρει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την πρακτική «Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα».
 
Από την άλλη πλευρά, ο πομπώδης και υπερφίαλος κύριος Βενιζέλος επιδόθηκε εν μέσω πανικού όπως προαναφέραμε, σε μια ρητορική επίθεση κατηγοριών και χαρακτηρισμών για ενέργειες και τακτικές της οποίες ο ίδιος έχει εφαρμόσει πολλάκις. Όχι φυσικά πως αμφισβητούμε τις δηλώσεις του όσον αφορά την θεσμική και πολιτική ευτέλεια, ή την έλλειψη ήθους εκ μέρους του κυρίου Τσίπρα. Αντιθέτως συμφωνούμε απόλυτα.
Αλλά εδώ στην περίπτωση Βενιζέλου, ισχύουν περίτρανα οι λαϊκές ρήσεις, «Παρ την σκούφια σου και βάρα με», ή «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».  
Διότι δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως τιμητής, κάποιος ο οποίος καθ όλη την πολιτική του πορεία, έχει διακριθεί και συνεχίζει να διακρίνεται για τον χαμαιλεοντισμό, την ιδεολογική μεταβλητότητα και προσαρμογή του, καθώς και για τις συνεχείς πολιτικές συμμαχίες και αναπροσαρμογές στρατηγικών θέσεων. Κάποιος που προκειμένου να παραμείνει επί των κυβερνητικών θώκων δεν δίστασε να ταχθεί παρά το πλευρό, αυτών που μέχρι εχθές εξύβριζε και κατηγορούσε.   Επίσης κάποιος που αποσιώπησε και προσπάθησε να συγκαλύψει το κολοσσιαίο σκάνδαλο, όσον αφορά την λίστα Λαγκάρντ.
Δεν είναι δυνατόν, παρ όλο που συμφωνούμε απόλυτα, να χαρακτηρίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Τσίπρας, ως ο νέος «Τσιριμώκος», αφ ής στιγμής ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Βενιζέλος είναι ο κατ εξοχήν «Τσιριμώκος» και κυρίως εσωκομματικά. Ας θυμηθούμε το 2007, όταν διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου και προσπάθησε να δημιουργήσει εσωτερικό σχίσμα υπέρ του, τα σχόλια του Θεόδωρου Πάγκαλου για το πρόσωπο του. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από φύρερ στα Γερμανικά και ντούτσε στα Ιταλικά».
 
Εν κατακλείδι για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι η πολιτική σκηνή της Ελλάδας απαρτίζεται ως επί το πλείστον, από τυχοδιώκτες, μισθοφόρους και καιροσκόπους, που διακρίνονται για την έλλειψη, αξιοπρέπειας, ήθους και ευθιξίας. Με μια έκφραση από επαγγελματίες πολιτικούς, οι οποίοι ως στελέχη επιχειρήσεων μεταπηδούν και μεταγράφονται από την μια στην άλλη, εάν και αφ όσον το οικονομικό όφελος είναι σημαντικότερο.
Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιον το πώς, αυτοί οι διεφθαρμένοι σαλτιμπάγκοι, οδήγησαν την Πατρίδα μας σε ένα καθεστώς, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κατοχής και το πώς, καταδίκασαν τον Ελληνικό Λαό να διαβιώνει σε ένα καθεστώς γενικευμένης αθλιότητας. Ήταν απελπιστικά εύκολο.
Το Εθνικιστικό Κίνημα, πιστό στις Ιδέες, τις Αξίες και στα Ιδανικά του, με πλέον ισχυρούς όρκους που δόθηκαν πάνω στο αίμα των Μαρτύρων του, συνεχίζει ακάθεκτο τον Αγώνα, για μια ακόμη φορά υπέρ βωμών και εστιών, για την απελευθέρωση της Ελλάδας και για την αναγέννηση του Ελληνισμού.
 
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ