Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αλλάζει όνομα το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές μπας και πάρει καμιά ψήφο



Αισχρούς τακτικισμούς, προκειμένου να διατηρηθούν σε λειτουργία και να διατηρήσουν ψίχουλα εξουσίας, φαίνεται ότι απεργάζονται οι πασόκοι όλων των διαβαθμίσεων. Έχουμε δει ήδη από τον Ιούνιο του 2012 τους πρώτους απ’ αυτούς να μετακινούνται μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, όμως, δεν «πρόλαβαν το πλοίο» και έχουν απομείνει εντός του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βουλιάζει με γοργούς ρυθμούς, ιδιαιτέρως μετά την μετακόμιση «συντρόφων» τους όπως ο Φωτόπουλος και ο Μπαλασόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Είχε πει ο Θ. Πάγκαλος σε νεκρό χρόνο ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέξει ευρωβουλευτή θα έρθει η αυτοδιάλυση του και έτσι με φόντο τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο εκλογής ευρωβουλευτή οι πασόκοι απεργάζονται νέα κόλπα για να διατηρήσουν τα χέρια τους μέσα στην «καρδάρα με το μέλι».

Το νέο σχέδιο αφορά ένα νέο κόμμα που δεν θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και συνεπώς κατάπτυστο από τον κόσμο. Ένα νέο σχήμα που δεν θα προκαλεί ντροπή το ψηφοδέλτιο του. Που κάποιος, μη ξέροντας, θα μπορεί να το αντικρύσει χωρίς να προκληθεί αυτομάτως δυσφορία. Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ ο Βενιζέλος έχει πάρει απόφαση να κατέβει στις εκλογές με το όνομα «Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές-Δημοκράτες» και με άλλο επικεφαλής.
Το νέο αυτό σχήμα θα αποτελείται από τον πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με κέντρο την λεγόμενη κίνηση των «58». Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα επανεμφάνιση ανθρώπων του Σημίτη, οι οποίοι διεκδικούν την επιστροφή τους στο πολιτικό σκηνικό. Ο στόχος τους να μπορέσουν να πιάσουν ένα 5% μόνο και μόνο από αυτούς που δεν θα καταλάβουν τι ψηφίζουν.
Αυτό, όπως αναφέρει πανηγυρίζοντας η ιστοσελίδα του Ευαγγελάτου, είναι το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή. Το μόνο που δεν έχουν αντιληφθεί οι πασόκοι, είτε απευθείας στελέχη, είτε εμμέσως μέσω της δημοσιογραφίας, είναι ότι η νέα εποχή που αναμένουν με προσμονή οι Έλληνες δεν έχει ΠΑΣΟΚ σε καμία μορφή, μεταμόρφωση. Παρά μόνο ίσως στον κάδο της ιστορίας, ως μία παλιά και μαύρη σελίδα της.