Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜAΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ; ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ.

 ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Άντε και με το «καλό» να επανέλθουν, αν και πιστεύουμε ότι ποτέ δεν αποχώρησαν.
Ο λόγος για το αίτημα που κατέθεσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κυβέρνηση Σαμαρά για την δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης σε ελληνικό έδαφος, προκειμένου να μετασταθμεύσει σε αυτή στόλος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs).
Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», η αμερικανική πλευρά εμφανίζεται  να ασκεί έντονες πιέσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και το αίτημα να γίνει δεκτό.

Παρόλο που το αίτημα χρονολογείται από το 2013 η επιμονή εκ μέρους των αμερικανών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου επικρατεί μια εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική, αποσαφηνίζει την επιδίωξή τους για πλήρη έλεγχο της λεκάνης της νοτιανατολικής Μεσογείου και του ευρύτερου χώρου γενικότερα.
Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουμε επιδιώξεις και σκοπιμότητες θα ξεκινήσουμε με μια αναφορά στον εμφύλιο που εδώ και λίγα χρόνια ταλανίζει την Συρία.
Ως γνωστόν η ναυτική βάση στο Ταρσού στην Συρία, αποτελεί για την Ρωσία το μόνο σημείο παρουσίας και συμβολικού κατεστημένου ως μεγάλης διεθνούς δύναμης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Από στρατηγικής σημασίας είναι ένα σημείο κομβικό που ελέγχει τρείς ηπείρους Ευρώπη Αφρική και Ασία.
Εκτός αυτού, το καθεστώς του προέδρου Άσαντ είναι ο μόνος φίλος των Ρώσων, αλλά και ένας καλός πελάτης οπλικών συστημάτων.
Κατόπιν του εμφύλιου πολέμου που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει την Συρία και κατόπιν της αδυναμίας των ξενοκίνητων Ισλαμιστών ανταρτών να ανατρέψουν το καθεστώς, συμπτωματικά και δια μαγείας ξεπήδησε στο γειτονικό Ιράκ η οργάνωση ISIS η οποία συγκροτήθηκε και εξοπλίστηκε από το «πουθενά» με σκοπό να ανατρέψει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και να ιδρύσει ένα Χαλιφάτο με επεκτατικές προς δυσμάς βλέψεις.
Πολύ σύντομα μαχητές και δυνάμεις του ISIS τάχτηκαν παρά τω πλευρώ των Σύριων αντικαθεστωτικών και άρχισαν να αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ.
Τόσο οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί, όσο και οι Σουνίτες του ISIS διακρίνονται για την αιμοσταγή αγριότητα και φρικαλεότητά τους. Καθημερινά όλο και νέα βίντεο κατακλύζουν το διαδίκτυο με αποκεφαλισμούς χριστιανών, εκτελέσεις αιχμαλώτων, άγριους βασανισμούς, βιασμούς, καθώς και με σαφείς και προκλητικές απειλές προς τον Δυτικό πολιτισμό, καθώς και προτροπές προς τους μουσουλμάνους της Ευρώπης να ξεκινήσουν Τζιχάντ.
Απέναντι σε όλα αυτά, τόσο η Αμερική όσο και η διεθνής κοινότητα σιωπούν και αδρανούν. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφεύγει να πάρει απόφαση και να αναλάβει δράση, παρόλο που σε άλλες περιπτώσεις κρίσεων οι οποίες δεν χαρακτηρίζονταν από αυτή την απάνθρωπη βαρβαρότητα, δεν δίστασε να παρέμβει άμεσα στρατιωτικά.
Γιατί;
Διότι όλοι αυτοί οι φανατικοί και αιμοδιψείς φονιάδες, αποτελούν τις καθοδηγούμενες και εξοπλιζόμενες λεγεώνες των ΗΠΑ, εναντίον του Άσαντ, εναντίον της Ρωσικής παρουσίας και ελέγχου στην Μέση Ανατολή.
Και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό και εξωπραγματικό, ας θυμηθούμε ποιοι ήταν αυτοί που εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τους Αφγανούς Ταλιμπάν προκειμένου να αντισταθούν στην Σοβιετική εισβολή;
Ποιοι επέτρεψαν στον Σαντάμ Χουσεΐν να πραγματοποιεί μαζική χρήση χημικών όπλων ενάντια στους κουρδικούς πληθυσμούς του Βορείου Ιράκ δολοφονώντας τους μαζικά.
Και τότε όπως και τώρα το στυγνό έγκλημα, η γενοκτονία και η κτηνωδία δεν έτυχαν ουδεμίας αντίδρασης από την διεθνή κοινότητα.  
Πλανώνται πλάνη οικτρά, όλοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε με το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης και την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ.
Ποτέ δεν τελείωσε, απλά και μόνο έλαβε άλλη μορφή και εξελίσσεται πλέον πάνω σε άλλες διαδικασίες.
Και για να επανέλθουμε στα δικά μας.
Η βάση λοιπόν επί του Ελληνικού εδάφους που αιτούνται οι ΗΠΑ για μη επανδρωμένα αεροπλάνα, δεν θα είναι άλλο τι από αμερικανικό στρατηγείο ελέγχου, σχεδιασμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας, άλλο τι από κέντρο υποστήριξης και υλοποίησης των μηχανορραφιών του Πενταγώνου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Τώρα το τι θα πράξει η Ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το συγκεκριμένο αίτημα είναι ήδη προβλέψιμο και ως κύριο επιχείρημα, πέραν από κάποια ασήμαντα μικροοφέλη που θα προβάλει ως την συμφωνία του αιώνα, είναι ότι η εν λόγω παραχώρηση συνιστά αναγνώριση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας.
Και εδώ ερωτούμε. Τι αξία έχει ο γεωστρατηγικός ρόλος για μια Χώρα η οποία έχει παραδώσει την Εθνική της κυριαρχία στους ξένους δανειστές;
Το μόνο βέβαιον είναι ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση μόνο προβλήματα θα φέρει στην Χώρα, αφού αυτόματα θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή γύρω από την βάση, ως στόχο των εχθρών των ΗΠΑ και τον Ελληνικό Λαό επιπλέον υποτελή και έρμαιο στα στρατιωτικά και πολεμικά συμφέροντα ξένων χωρών.
Δυστυχώς όπως έχει Ιστορικά αποδειχτεί, από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους μετά την επανάσταση του 1821, οι διάφοροι ξενόδουλοι κυβερνώντες ενέπλεξαν την Πατρίδα και τον Λαό σε ολέθριες πολεμικές περιπέτειες για τα συμφέροντα τρίτων υπερδυνάμεων, οι οποίες πάντα μετά την λήξη του πολέμου μας αγνοούσαν ως σύμμαχους, υποστηρίζοντας στο έπακρο τα συμφέροντα των χθεσινών ηττημένων εχθρών τους, εις βάρος μας.
Επειδή αυτή η συμφωνία θα περάσει από την βουλή, είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε πώς θα αντιδράσει ο «επαναστάτης» κύριος Τσίπρας, απέναντι στα σχέδια αυτών, με τους οποίους πριν λίγους μήνες αντάλλασε θερμές χειραψίες, έκανε διαλέξεις, δειπνούσε και κατηγορούσε την Χρυσή Αυγή.
 
ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ