Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα δολοφονικό ΕΚΤΡΩΜΑ που βαφτίστηκε Νόμος

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η χουντική συγκυβέρνηση των επίορκων κορυφώνει τώρα το ανθελληνικό της μένος, ψηφίζοντας το έκτρωμα που ονόμασε ΕΝΦΙΑ, όπως όμως αποδεικνύεται δεν αρκεί απλά να εκτελείς τυφλά τις εντολές των αφεντικών σου, πρέπει να διαθέτεις και μια στοιχειώδη ευφυΐα τουλάχιστον για να σκεφτείς να τις μεταφράσεις!!!  
Η υπόθεση του ΕΝΦΙΑ δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να αναδείξει τη ανικανότητα των χουντικών μνημονιακών αχυράνθρωπων, οι οποίοι μπροστά στον πανικό τους να αρπάξουν από τον λαό αυτά που χαρίζουν στους μεγαλοεκδότες εργολάβους νταβατζήδες – χρηματοδότες τους, από ότι φαίνεται τα έχουν χάσει εντελώς.
Από τη μια τα έξωθεν μεγάλα αφεντικά πιέζουν και είναι έτοιμα να τους πάρουν με τις κλοτσιές. Από την άλλη η σιελοληχεία προς τα εδώ αφεντικά δεν αφήνει περιθώρια…
Το «έκτρωμα» όμως που ονομάζεται ΕΝΦΙΑ «χάθηκε στην μετάφραση» από τα Αγγλικά, και παραέπεσε από ότι φαίνεται βαρύ γενικά σε όλους…! 
Έτσι η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη ψέλλισε κάτι για λάθος στο... λογισμικό. «Λογισμικό» βλέπετε λέμε τώρα τα εκτρώματα των ξένων δικηγορικών γραφείων που νομοθετούν για λογαριασμό της κυβέρνησης των προσκυνημένων, και προωθούν την εκτέλεση των Ελλήνων!
Από την άλλη, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υποσχέθηκε λύση, τονίζοντας ότι «δεν θα μαυρίσει φέτος το καλοκαίρι», προφανώς από τον ήλιο θα εννοούσε, καθώς το μαύρισμα από το ξύλο δεν βλέπουμε να το γλυτώνει!
Ο... αναρμόδιος(!) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μέσα σε ένα από τα γνωστά του παραληρήματα φιλολαϊκού μεγαλείου, ανακοίνωσε στους ραγιάδες ότι κατόπιν εντολής του Σουλτάνου (που βλέπει κάπου στο βάθος εκλογές και τον πιάνει ρίγος), θα ύπαρξη παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης του κεφαλικού φόρου.
Ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τα έσοδα υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επ΄ αυτού, περιορίστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις – μπαρούφες, χωρίς να μπει επί της ουσίας.
Να μην ξεχάσουμε βέβαια και την καινούργια «μετεγγραφή» του οικονομικού επιτελείου, την μόνιμη (βλέπε Θεοχάρης) πενταετούς θητείας γενική γραμματέα εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία, από την ημέρα που αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxis, και όλη την εβδομάδα της κρίσης, ή απουσίαζε από το γραφείο της(!) ή προτίμησε να «κρυφτεί» στον όγδοο όροφο της Καραγεώργη Σερβίας για να παραμείνει μακριά από τη... μάχη!
Το ότι όφειλε να έχει υπογράψει την απόφαση για να απαλλάξει ανάπηρους και πολύτεκνους με χαμηλά εισοδήματα από τον φόρο, το ότι όφειλε να προστατεύσει τους υφισταμένους της στη Γενική Γραμματεία Εσόδων όταν άρχισαν να εκτοξεύονται κατηγορίες για δήθεν λανθασμένους υπολογισμούς (ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ότι το πρόβλημα ήταν καθαρά πολιτικό), το ότι ήταν υποχρέωσή της να αποσαφηνίσει στους φορολογουμένους πότε ακριβώς θα πληρώσουν και τι, είναι απλώς μικρές λεπτομέρειες, με τις οποίες η μεγαλειοτάτη κυρία Σαββαΐδου προτίμησε να μην ασχοληθεί.
 
Για όλα φταίει αυτός που έφυγε….!
Κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ και, όταν ψήφιζαν, γνώριζαν πολύ καλά τι ψηφίζουν, τώρα κατακεραυνώνουν αυτά που ψήφισαν, και τα οποία τους ήταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβριο, και φυσικά…  τα ρίχνουν όλα ευθέως στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον σύμβουλο και προσωπικό του φίλο Νίκο Καραβίτη!
Φυσικά οι ίδιοι που τα ψήφισαν, ούτε ξέρουν τίποτα, ούτε καμία ευθύνη φέρουν… Αλίμονο!
Προσφιλής τακτική; Τα φορτώνουμε όλα σε αυτόν που έχει αποχωρήσει και ξενοιάζουμε! Βέβαια κάνουν ότι ξεχνούν, ότι αυτοί οι ίδιοι εισηγήθηκαν τον νόμο και ενσωμάτωσαν σε αυτόν την εξωφρενική διάταξη για τα ακίνητα σε 4.000 οικισμούς που βρίσκονται εντός σχεδίου αλλά εκτός αντικειμενικού συστήματος, και επιχείρησαν να καλύψουν το κενό των τιμών με νόμο.
Όλοι αυτοί οι φωστήρες θεώρησαν ότι σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει τιμή ζώνης, είναι καλό αυτή να δανείζεται την πλησιέστερη τιμή ζώνης του συστήματος!!!
Δηλαδή ένα αγροκατσάβραχο με στάνη που βρίσκεται εκτός σχεδίου στο βουνό πάνω από το Λαγονήσι, αφού δεν υπάρχει τιμή ζώνης, δανείζεται την τιμή ζώνης που έχουν τα παραθαλάσσια φιλέτα στο Λαγονήσι!!! Ελληνική ληστροφονική πολιτικάντικη «λογική» που σκοτώνει ελέφαντα!  
Έτσι η διά νόμου αυθαίρετη επιβολή παρανοϊκών τιμών (και όχι φόρων) ήταν αυτή που προκάλεσε τα προβλήματα.
Βρέθηκαν οικόπεδα στα κατσάβραχα να αποτιμώνται έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με τα συνήθη θύματα να τραβάνε τα μαλλιά τους, ή να ψάχνουν ταράτσα για να πηδήξουν. Δικαίως λοιπόν οι φορολογούμενοι ανέγραψαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθυνόμενοι στα πολιτικά βόδια: «Αφού τόσο τα αποτιμάτε, αγοράστε τα σε αυτή την τιμή ή συμψηφίστε τα με τα χρέη μας προς το Δημόσιο».
 
Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινήσει…!
Μην ξεχνιόμαστε όμως. Η διάταξη για την υπερφορολόγηση των οικοπέδων, και κυρίως αυτών που βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, μπήκε στο τελικό σχέδιο του νόμου για να κλείσει η δημοσιονομική τρύπα που άνοιξε επειδή οι κυβερνητικοί παραμυθατζήδες βγήκαν προεκλογικά βόλτα στις πλατείες των χωριών και «πούλησαν» στους ψηφοφόρους το παραμύθι ότι με δική τους παρέμβαση «σώθηκαν» από τα νύχια του ΕΝΦΙΑ!!!
Κανένας βέβαια από τους κυβερνητικούς εγκληματίες δεν αναφέρεται στο ότι οι έχοντες τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία γλίτωσαν χιλιάδες ευρώ, καθώς ο συμπληρωματικός φόρος για τους έχοντες περιουσία άνω των 300.000 ευρώ είναι σαφώς ευνοϊκότερος σε σχέση με τον ΦΑΠ που επιβαλλόταν μέχρι τώρα.
Και έτσι με δύο τρύπιες υποσχέσεις του τύπου θα «αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες, θα διορθώσουμε όλα τα λάθη», η κυβέρνηση των υποτακτικών των τοκογλύφων, χωρίς να απαντήσει σε κανένα ερώτημα επί της ουσίας πιστεύει ότι κέρδισε λίγο χρόνο. Ένα μεγάλο μέρος βέβαια από αυτόν το χρόνο δεν θα τον κάνει απολύτως τίποτα καθώς:
1ον Η Βουλή είναι κλειστή και, για να αποκατασταθούν τα περισσότερα προβλήματα με τον ΕΝΦΙΑ, απαιτείται νόμος.
2ον Οι υπάλληλοι του Taxis που έχουν επιφορτιστεί με την εφαρμογή του Ε9 δεν είχαν πάρει καμία συγκεκριμένη οδηγία μέχρι πριν λίγες ημέρες (είπαμε, η προϊσταμένη κ. Σαββαΐδου κρυβόταν ή έλειπε), και έτσι αποχώρησαν και αυτοί για να απολαύσουν την καλοκαιρινή ραστώνη.
3ον Η επίλυση των προβλημάτων προϋποθέτει και ανάμειξη του φορολογουμένου. Για να κινητοποιηθούν όμως οι εκατομμύρια φορολογούμενοι χρειάζονται εβδομάδες, ίσως και μήνες.
Οι παρανοϊκές τιμές που χρησιμοποιήθηκαν για να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2014 θα καταργηθούν, και θα αντικατασταθούν με τις κουφές τιμές που χρησιμοποιήθηκαν για να υπολογιστεί ο ΦΑΠ του 2013, τιμές οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Θα τακτοποιήσουμε τις δόσεις, θα τραβολογάνε και τους φορολογουμένους μέχρι να φτύσουν το γάλα της μάνας τους για να διεκδικήσουν την ελάφρυνση που δικαιούνται, και κάπως έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσει να επιτύχει τον πρωταρχικό του δολοφονικό στόχο που είναι, όχι η καθιέρωση ενός δίκαιου φόρου, αλλά η είσπραξη 2,65 δισ. ματωμένων ευρώ.
 
Οι δολοφονικές προθέσεις γεννάνε διεστραμμένους φόρους.
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτρώματος που γίνεται φόρος.
Η συζήτηση δεν γίνεται για το αν ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου είναι υψηλός ή όχι. Γίνεται για το αν ένα στρέμμα γης στη Σάμο, στην Ικαρία ή στην Αγία Παρασκευή αξίζει 200.000e, 300.000e ή 1,5 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει στη Βουλή ότι με εντολή Σαμαρά θα χρησιμοποιηθούν οι τιμές που ελήφθησαν υπόψη για να υπολογιστεί ο ΦΑΠ του 2013 και οι βουλευτικές μαριονέτες ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα!
Ενθουσιάστηκαν και μόνον στο άκουσμα της κυνικής διαστροφής!!! Με βάση αυτό υποθέτουμε, ότι οι ίδιοι, σε μελλοντική ανακοίνωση για διαστροφές μαζί με ανωμαλίες, προφανώς θα παραληρήσουν!!! 
Το ότι οι τιμές που χρησιμοποιήθηκαν για τον ΦΑΠ του 2013 είναι εντελώς αυθαίρετες, το ότι πολλές από αυτές είναι προϊόν συναλλαγής που έγινε κάποια στιγμή πριν από χρόνια ανάμεσα σε έναν έφορο και έναν «προύχοντα» μιας περιοχής, το ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί βάσει μιας χουντικής απόφασης Μαυραγάνη η οποία μπάζει νομικά και η συνταγματικότητά της είναι ανύπαρκτη, προφανώς αποτελεί λεπτομέρεια για τους ενθουσιώδεις παλαμάκηδες καρπαζοχειροκροτητές.
Οι φορολογούμενοι υφίστανται ήδη τις συνέπειες μιας εξωφρενικής εις βάρος τους δολοφονικής κατοχικής πολιτικής, θα υποστούν για μια ακόμη φορά μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, μόνο και μόνο γιατί μια ανάλγητη κυβέρνηση διαφθοράς βάζει πάνω από τους πολίτες της τα πρωτογενή πλεονάσματα, και τις «εξυπηρετήσεις» στους «φιλικούς» της εθνικούς νταβατζήδες, στους οποίους χαρίζει εκατομμύρια, τα οποία αργότερα απαιτεί να τα υφαρπάξει από τον λαό!
Αυτή είναι η μια και μοναδική πραγματικότητα, και όποιος κάνει ότι δεν την βλέπει, καλό θα είναι να μην παραπονιέται. Ο ΕΝΦΙΑ είναι εδώ, και τον περιμένει στην γωνία…
Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ