Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Πανηγύρια στη Νέα Δημοκρατία: Ο Σύριζα ξεκινάει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - Και το νερό στις πολυεθνικές!


Πανηγύρια στη Νέα Δημοκρατία: Ο Σύριζα ξεκινάει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - Και το νερό στις πολυεθνικές!
Δημοσιεύτηκε το πρώτο ΦΕΚ για προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, ήτοι του ξεπουλήματος της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους. Δημοσιεύτηκε το πρώτο ΦΕΚ από την συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ και από αυτό αναδύεται μια έντονη... οσμή Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού σας παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα από το ΦΕΚ:
«Εγκρίνουμε α) το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) που ενέκρινε το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε. με την από 26.4.2016 απόφασή του, και την αξιοποίηση των συμπεριλαμβανομένων σε αυτήν περιουσιακών στοιχείων, ήτοι: 1) Δεκατέσσερα (14) Περιφερειακά Αεροδρόμια, 2) Ελληνικό, 3) Αστέρας Βουλιαγμένης, 4) Αφάντου Ρόδος, 5) ΔΕΣΦΑ, 6) ΟΛΠ, 7) ΟΛΘ, 8) ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ ,9) ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, 10) Ηλεκτρονική Δημοπρασία III, IV, V, VI και άλλα μικρά ακίνητα, 11) Μαρίνες, 12) ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, 13) ΕΛΠΕ, 14) ΟΤΕ, 15) ΔΕΗ, 16) ΕΥΑΘ, 17) ΕΥΔΑΠ, 18) ΔΕΠΑ, 19) ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία.»
Το πρώτο που χρήζει σχολιασμού είναι ότι στην λίστα με τις προς ιδιωτικοποίηση υποδομές του κράτους βρίσκονται το Ελληνικό, ο ΟΛΠ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εν λόγω υποδομές (ολόκληρες ή μέρος τους) αποτέλεσαν άτυπα Hot Spot με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η αξία τους, προς τέρψιν των διεθνών τοκογλύφων. Με γνώμονα το γεγονός ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι ήταν αυτοί που πίεζαν για την προώθηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και ο Σύριζα τους αποθήκευε σε υποδομές του κράτους που ιδιωτικοποιούνται, γεννάται το ερώτημα μήπως υπήρξε συνδιαλλαγή ώστε οι διεθνείς τοκογλύφοι να χρηματοδοτούν τις ΜΚΟ του Σύριζα και ο Σύριζα να εξασφάλισε «σκόντο» για την εξαγορά της χώρας.
Το δεύτερο που χρήζει σχολιασμού είναι ότι στην λίστα περιέχεται η ΕΥΑΘ. Θυμίζουμε ότι το2014 ο Σύριζα είχε στηρίξει το δημοψήφισμα για την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Έγραφε τότε η ιστοσελίδα του Σύριζα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, εκφράζοντας την πάγια θέση του πως το “νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα”. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης και πλαισίωσαν το “SOSτε το Νερό” ενώ από την αρχή έθεσαν και στήριξαν το αίτημα του δημοψηφίσματος».
Σε εκείνο το δημοψήφισμα είχαν ψηφίσει 218.002 πολίτες της Θεσσαλονίκης και από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%) και υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%), ενώ βρέθηκαν και 216 λευκά/ άκυρα, όπως και πάλι σημείωνε η ιστοσελίδα του Σύριζα. Πρόκειται για το δεύτερο δημοψήφισμα που ο Σύριζα παίρνει το «ΟΧΙ» και το κανει «ΝΑΙ».
Το τρίτο που χρήζει σχολιασμού είναι ότι πέραν της εκχώρησης ακόμα και των μελλοντικών κερδών από την εξόρυξη υδρογονανθράκων, που περιλαμβάνεται στα Μνημόνια, ολοκληρώνεται το ξεπούλημα και στο θέμα της ενέργειας, αφού πέραν της ΔΕΣΦΑ που είχε δοθεί στους φιλότουρκους αζέρους από τη Νέα Δημοκρατία, πλέον διαθέσιμη για ξεπούλημα είναι και η ΔΕΠΑ, αλλά και το μερίδιο του κράτους στα ΕΛΠΕ.
Κοιτάζοντας το ζήτημα συνολικά βλέπουμε ότι η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ συνεχίζει την επαίσχυντη πολιτική των νεοδημοκρατών, ξεπουλώντας ολόκληρη τη χώρα. Από λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι μαρίνες, την ΔΕΗ (που θα συνδικαλίζεται τώρα ο «σύντροφος» Φωτόπουλος;), μέχρι και την Εγνατία Οδό, τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ.