Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Βίτσι: Οι Εθνικιστές τίμησαν τους Ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι για την Ελευθερία της Πατρίδος - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες Ήρωες του Εθνικού Στρατού στο Βίτσι, παρουσία βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Σε έναν τέτοιο χώρο θυσίας και μεγάλης ιστορικής σημασίας οι Χρυσαυγίτες τίμησαν και φέτος τους Έλληνες στρατιώτες που έβαλαν δια των όπλων οριστικό τέλος στην προδοσία των κομμουνιστών, οι οποίοι ως γνωστόν πολέμησαν για ανεξάρτητη Μακεδονία αποκομμένη από τον εθνικό κορμό.

Στον αντίποδα, πολιτικά ανύπαρκτα πρόσωπα και «μισθοφόροι» απεσταλμένοι της ΝΔ επιχείρησαν (ξανά) να καπηλευτούν δια της παρουσίας τους την εκδήλωση για να εισπράξουν λίγο αργότερα την έντονη αποδοκιμασία εξαγριωμένων πατριωτών που προσβάλλονται από την υποκρισία των ψευτοδεξιών να συνεργάζονται από τη μία με το ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπου θρηνούνται χιλιάδες θύματα από τις θηριωδίες των πολιτικών τους προγόνων.
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιέργησαν οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ, αφού τα μέτρα αστυνόμευσης αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα όρια του γελοίου, οι Έλληνες δε δίστασαν να εκφράσουν την αυθόρμητη στήριξη τους στη Χρυσή Αυγή, καθώς στο άκουσμα του ονόματος του Γενικού Γραμματέα εκ μέρους του οποίου κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Η συγκίνηση όλων των παρισταμένων όμως, ήταν ιδιαίτερη εφέτος διότι, την όλη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σχης ε.α. Πλάτων Συναδινός, ο οποίος ως διμοιρίτης του 45ου Λόχου της Α' Μοίρας Καταδρομών ήταν αυτός με τη διμοιρία του, που κατέλαβαν την κορυφή του υψώματος.
Με δάκρυα στα μάτια, 93 ετών τώρα, εξιστόρησε τη διεξαγωγή της μάχης, με μνήμη εφήβου. Τιμήθηκε για το ηρωικό αυτό κατόρθωμα με Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας.
Καταθέσεις στεφάνων
Κράξιμο στην εκπρόσωπο της ΝΔ