Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τ.Ο. ΑΘΗΝΩΝ




Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. ΑΘΗΝΩΝ παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου " Για τους Λεγεωνάριούς μου" του Κορνήλιου Κοντρεάνου από τον μεταφραστή Δημήτριο Τσαρακλιμάνη.
 Ο συναγωνιστής Τσαρακλιμάνης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του Ρουμάνου Εθνικιστή Κορνήλιου Κοντρεάνου.


Ο Κορνήλιος Κοντρεάνου , ήταν  ιδρυτής της Λεγεώνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ ή αλλιώς πιο γνωστή ως Σιδηρά φρουρά.Γεννήθηκε στο Χούσι της Ρουμανίας στις 13 Σεπτεμβρίου 1899 από τον Ίον Ζέλεα Κοντρεάνου και την Γερμανικής καταγωγής Ελίσσα Μπράουνερ Κοντρεάνου. Σε μικρή ηλικία (ανήλικος) κατατάχθηκε στη στρατιωτική σχολή Manastirea Pealului. Σε ηλικία 16 περίπου ετών πήρε μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Αυστρο Ουγγαρία επιτέθηκε στην Ρουμανία. Με το τέλος του πολέμου σπούδασε στην Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών. Κατά την διάρκεια των σπουδών στην Νομική σχολή στο Ιάσιο. Το 1938  στην Ρουμανία ο Βασιλιάς Κάρολος διαλύει τα κόμματα και  ιδρύει το Μέτωπο Εθνικής Ανανεώσεως δεσμεύοντας όλα τα κόμματα σε ένα σχηματισμό. 



Ο Κοντρεάνου διαλύει την Λεγεώνα διότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στον σχηματισμό.Ο Κοντρεάνου συλλαμβάνεται στις 17 Απριλίου του 1938 και τελικώς καταδικάζεται σε δεκαετή φυλάκιση.Στις 29 Νοεμβρίου του 1938 ο Κοντρεάνου και 13 ακόμη Λεγεωνάριοι μεταφέρθηκαν από την φυλακή σε ένα δάσος, όπου πρώτα τους στραγγάλισαν και μετά τους πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η επίσημη εκδοχή για το θάνατό τους, ήταν πως σκοτώθηκαν κατά την απόπειρά τους να δραπετεύσουν.