Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κλέβουν την περιουσία των Ελλήνων οι συριζαίοι: Αλλεπάλληλα επίπεδα φόρων καθιστούν την ιδιοκτησία... παράνομη


Κλέβουν την περιουσία των Ελλήνων οι συριζαίοι: Αλλεπάλληλα επίπεδα φόρων καθιστούν την ιδιοκτησία... παράνομη
Αποδεικνύεται χωρίς καμία αμφιβολία η πολιτική εκτίμηση της Χρυσής Αυγής, ότι οι υπηρέτες των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα οποιαδήποτε συστημικά δεκανίκια τους όπως την Νέα Δημοκρατία, τον Λεβέντη και το Ποτάμι έχουν πάρει εντολή από ξένους κερδοσκοπικούς παράγοντες όπως καταστήσουν ασύμφορη την διατήρηση στην κατοχή των Ελλήνων οποιασδήποτε ακίνητης περιουσίας.

Αναλυτικά στο άμεσο μέλλον όλοι οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μισθώσουν ή να πωλήσουν το ακίνητο τους θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν εκτός από την ταυτότητα κτιρίου που καλύψαμε στην προηγούμενη ανάλυση μας επιπροσθέτως πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας, ενεργειακό πιστοποιητικό αλλά και βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (είναι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττεται από τους δήμους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ). Εκτός φυσικά από τους φόρους που αφορούν την αγοραπωλησία, κατοχή (ΕΝΦΙΑ) ή κληρονομιά κάθε ακινήτου.
Το σημείο που θεμελιώνει την πρόθεση του νομοθέτη του ΣΥΡΙΖΑ να αρπάξει τα ακίνητα των Ελλήνων είναι η αντίδραση του αριστερού κράτους σε περίπτωση που ο Έλληνας ιδιοκτήτης αμελήσει να πληρώσει για να αποκτήσει τα επιβαλλόμενα πιστοποιητικά. Σε περίπτωση που δεν εκδοθούν για οποιαδήποτε περίπτωση (για παράδειγμα λήξη προθεσμίας ή οικονομική ανέχεια των ιδιοκτητών) το κράτος θα μαρκάρει το ακίνητο ως αυθαίρετο! Με φυσικά όλα τα παρεπόμενα πρόστιμα και ταλαιπωρία για να αναιρεθεί αυτή η κατάσταση.
Ενόψει της λήξης της περιόδου διαβούλευσης του νομοσχεδίου στις 22 Σεπτεμβρίου, η ίδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ζητά εκ νέου με ανάρτηση στον διαδικτυακό της τόπο την κατάργηση των σκανδαλωδών ρυθμίσεων περί της «Ταυτότητας Κτιρίων» που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τον «Έλεγχο και την Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος».
Θεωρεί ότι η σχετική μελλοντική νομοθεσία θα επιβάλει στους ιδιοκτήτες ακινήτων νέα χαράτσια χωρίς αντίκρισμα. Ακόμη καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει από το ίδιο νομοσχέδιο την επέκταση της βεβαίωσης μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς, γεγονός που θα οδηγήσει σε μαζικές αποποιήσεις και περαιτέρω εγκατάλειψη και «ρήμαγμα» των ακινήτων. Η ΠΟΜΙΔΑ κλείνει την ορθή επιχειρηματολογία της με το συμπέρασμα ότι οι νομοθέτες θα έπρεπε να έχουν υποχρέωση να εξαντλούν κάθε περιθώριο για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών. Και όχι να προσπαθούν να υφαρπάξουν την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων να προσθέσουμε εμείς.
Καλούμε συνεχώς όλους τους Έλληνες να συνδράμουν στον Αγώνα που δίνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή για την διατήρηση του δικαιώματος των Ελλήνων στην ακίνητη περιουσία.