Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Oδηγία Ινδού υπουργού: Οι τουρίστριες να μην φοράνε φούστες (!), γιατί κινδυνεύουν...


Oδηγία Ινδού υπουργού: Οι τουρίστριες να μην φοράνε φούστες (!), γιατί κινδυνεύουν...
Η είδηση, όπως περιγράφεται σε συστημική ιστοσελίδα, είναι ενδεικτική "πολυπολιτισμικών" καταστάσεων και έχει ως εξής:

“Οδηγίες προς τις τουρίστριες που επισκέπτονται την Ινδία εξέδωσε το υπουργείο Τουρισμού της χώρας προειδοποιώντας οτι σε περίπτωση που φορούν φούστες τότε διατρέχουν κίνδυνο σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ο Ινδός υπουργός Τουρισμού παρουσιάζοντας τις οδηγίες προς τις τουρίστριες είπε ότι «σε αυτές περιλαμβάνονται πληροφορίες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν». Πρόκειται για μικροπράγματα όπως το να μην κυκλοφορούν μόνες τους σε μικρά χωριά ή να μην φοράνε φούστες ή να στέλνουν φωτογραφίες με τα στοιχεία του οχήματος με τα οποία μετακινούνται, συμπλήρωσε ο Μαχές Σάρμα.
«Είναι για τη δική τους ασφάλεια» συμπλήρωσε με νόημα, «η ινδική κουλτούρα είναι διαφορετική από αυτή της Δύσης».«Οι οδηγίες προς ναυτιλλομένους» αποτελούν μέρος του σχεδίου των ινδικών αρχών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μείωση στον αριθμό των γυναικών που επισκέπτονται τη χώρα μετά τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας στο Δελχί το 2012 και τη σειρά επιθέσεων σε βάρος τουριστριών που ακολούθησε”.
Εκτός, φυσικά, από την ινδική κουλτούρα, η οποία είναι διαφορετική απ' αυτή της Δύσης, το ίδιο ισχύει και για την μουσουλμανική κουλτούρα. Κι ενώ οι ευρωπαίες θα πρέπει να σέβονται τις ντόπιες κουλτούρες στην Ινδία, το Πακιστάν κι αλλού, αλλιώς κινδυνεύει (!) η ζωή τους, οι μουσουλμάνες που βρίσκονται στην Ευρώπη δεν χρειάζεται να σέβονται τις Ευρωπαϊκές παραδόσεις και την ανάλογη κουλτούρα, αλλά θα πρέπει να είναι ελεύθερες να κυκλοφορούν με φερετζέ και να πηγαίνουν στην παραλία με μπουρκίνι.
Έτσι, τουλάχιστον, σκέφτονται κάποιοι “φωστήρες” του “αντιρατσισμού”. Από την μια πλευρά δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, ενώ από την άλλη θα πρέπει να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των μουσουλμάνων για να παταχθεί η περιβόητη “ισλαμοφοβία”. Σκεπτικό το οποίο μόνο ένας επιλεκτικός “αντιρατσισμός” μπορεί να σκεφτεί και πολύ περισσότερο να εφαρμόσει...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ