Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τ.Ο. ΑΘΗΝΩΝ





Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του Συναγωνιστή Πολύβιου Ζησιμόπουλου με θέμα:"Ο Jose Antonio και η Ισπανική Φάλαγγα".
Ο Συναγωνιστής Ζησιμόπουλος αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην πολιτική δράση του Χοσέ Αντόνιο Πρίμο Ντε Ριβέρα . Ο Χοσέ Αντόνιο τόνισε ο Συναγωνιστής Ζησιμόπουλος μετουσιώνει την αγωνία και την αγάπη του για την Πατρίδα σε κίνημα και ιδρύει τον Οκτώβρη του 1933 τη ριζοσπαστική πολιτική κίνηση “Ισπανική Φάλαγγα”. Ο ίδιος  θα αποτελέσει τον καθοδηγητή των Ισπανών εθνικιστών στον αγώνα για μια ενιαία και αδιαίρετη μεγάλη Ισπανία, ενάντια στην ξενοκίνητη μαρξιστική δημοκρατία και στο Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο ιδρύεται από τους κομμουνιστές, κατ’εντολή της μητέρας Μόσχας με σκοπό την επιβολή του μπολσεβικισμού στην Ισπανία.

Με το ξέσπασμα του στρατιωτικού κινήματος υπό τον στρατηγό Φράνκο, μπολσεβίκοι δεσμώτες φέρουν τον Αρχηγό της Ισπανικής Φάλαγγας σε λαϊκό δικαστήριο με την κατηγορία του ιδεολογικού αρχηγού της στρατιωτικής εξεγέρσεως.
Ο Χοσέ Αντόνιο αγέρωχος, κοιτά το εκτελεστικό απόσπασμα και αναφωνεί με όλη τη δύναμη της ελεύθερης, εθνικιστικής ψυχής του«Θα μας επιβραβεύσει ο Θεός. Ζήτω η Ισπανία!». Στις 20 Νοεμβρίου του 1936 και σε ηλικία μόλις 33 ετών ο Χοσέ Αντόνιο περνά στο Πάνθεον των ηρώων, όχι μόνο του ισπανικού, αλλά και του ευρωπαϊκού εθνικισμού κατ’επέκταση! Σε όλη την Ισπανία συναγωνιστές τιμούν τον Αρχηγό τους αναγράφοντας σε πλατείες και δρόμους ΄΄ΧΟΣΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΠΑΡΩΝ!΄