Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον… Φιντέλ Κάστρο! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον… Φιντέλ Κάστρο! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Γ. Κορδάτος: «Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της ιστορίας»
Την Κούβα επισκέφθηκε, ως γνωστόν, προ ημερών ο πρωθυπουργός της χώρας μας και ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας, ο οποίος πήγε για να τιμήσει τον κομμουνιστή δυνάστη της Κούβας! Συμπτωματικά, λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Κούβα και σηκώσει την αριστερή του γροθιά στο όνομα μιας “επανάστασης”, η οποία αποτελεί πλέον ιστορικό απολίθωμα, είχε υποδεχθεί στην Αθήνα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, της χώρας-πατρίδας του καπιταλισμού. Φαίνεται πως από τον Μπαράκ Ομπάμα ως τον Φιντέλ Κάστρο η ιδεολογική και πολιτική απόσταση είναι ασήμαντη, ένα Μνημόνιο δρόμος μόλις…

Το 1821 και ο… Φιντέλ Κάστρο!
Δεν θα ασχοληθώ, όμως, με τις αλλοπρόσαλλες μεταμορφώσεις του συμπλέγματος της αριστεράς, μέσα στο οποίο συμβιούν αρμονικά από τροτσκιστές μέχρι σταλινικοί! Η περίπτωσή τους είναι μοναδική και έχω την εντύπωση ότι θα παραμείνει και μοναδική… Βεβαίως, ο Κάστρο υπήρξε κατά κάποιον τρόπο “πατριώτης” έναντι της γειτονικής επίβουλης προς την Κούβα μεγάλης χώρας των ΗΠΑ. Εάν όμως η Κούβα ήταν στην Ευρώπη, τότε τι είδους “πατριώτης” θα ήταν;
Δεν θα ήταν τίποτε διαφορετικό απ’ όλους αυτούς τους αρνητές της Πατρίδος τους, μπολσεβίκους τύραννους των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης που δέχθηκαν την σοβιετική τυραννία εις βάρος της εθνικής τους ελευθερίας. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα με το οποίο και δεν θα συνεχίσω.
Θα συνεχίσω όμως με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος στην ομιλία του προς τιμήν της μνήμης ενός ανθρώπου, ο οποίος κυβερνώντας την πατρίδα του εκτέλεσε χιλιάδες αντιφρονούντες, εξόρισε εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανούς, βασάνισε και φυλάκισε επίσης αρκετές δεκάδες χιλιάδες. Κατά τα άλλα, μας παριστάνουν τους “δημοκράτες” οι αριστεροί, όντας θαυμαστές αμετανόητοι της κόκκινης τυραννίας. Μιλώντας, λοιπόν, για τον Φιντέλ Κάστρο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959.”
Αυτά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο παραλληλισμός της Εθνεγερσίας του 1821 με την εξέγερση των μπολσεβίκων της Κούβας εκτός από ανιστόρητος είναι τουλάχιστον βέβηλος. Απαντά δε σε αυτόν για τον χαρακτήρα της Επαναστάσεως του 1821 ο ίδιος ο Γέρος του Μωριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος είχε πει: «H επανάστασις η ειδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν απ' όσες γίνονται σήμερα εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο δικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος: ήταν έθνος με έθνος».
Ένγκελς και Μαρξ για το 1821
Ας δούμε όμως μέσα από το βιβλίο του αειμνήστου καθηγητού Παναγιώτη Κονδύλη: “K. Marx - Fr. Engels, Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό Ζήτημα”, πως έβλεπαν οι πατέρες του μπολσεβικισμού την Επανάσταση του 1821 μέσα από τα ίδια τα γραφόμενα τους.
Ένγκελς: «στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν παρά δύο μόνο δυνάμεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο: Η Ρωσία με την απολυταρχία και η Επανάσταση με την Δημοκρατία… Αν όμως η Ρωσία κατακτήσει την Τουρκία, τότε θ’ αυξήσει τη δύναμη της σχεδόν κατά το ήμισυ και θα γίνει υπέρτερη απ’ όλη μαζί την Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θ’ αποτελούσε ανείπωτη συμφορά για την υπόθεση της Επανάστασης».
Τι μας λέει με απλά λόγια ο Ένγκελς; Μας λέει ότι πρέπει να μείνει ακέραια η Οθωμανική αυτοκρατορία και τάσσεται επομένως ενάντια στην Εθνική Επανάσταση των Ελλήνων και για όποιον έχει αμφιβολία ας διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα από το έργο του:
Ένγκελς: «Ο ευρωπαϊκός πόλεμος αρχίζει να μας απειλεί σοβαρά. Αυτά τα άθλια συντρίμμια πρώην εθνών, Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες και ο υπόλοιπος λαοσυρφετός, που εμπνέει ενθουσιασμό στον φιλελεύθερο Φιλισταίο, για να ωφελούνται οι Ρώσσοι, δεν χαρίζουν ο ένας στον άλλον ούτε τον αέρα που αναπνέουν και θέλουν σώνει και καλά να κόψουν τους λαίμαργους λαιμούς τους. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο αν κάθε μια από αυτές τις νανοφυλές δεν αποφάσιζε για ειρήνη ή για πόλεμο στην Ευρώπη».
Αλλά και ο ίδιος ο Μαρξ τάσσεται ευθέως ενάντια στην Επανάσταση του 1821 και γράφει χαρακτηριστικά: “Η Ρωσία ήταν αυτή που παρέσυρε τις δυτικές Δυνάμεις να συμπαρασταθούν στους Έλληνες, προκαλώντας την ναυμαχία του Ναυαρίνου, ενώ η ελληνική ελευθερία και η ίδρυση του ελληνικού κράτους επισφραγίσθηκαν από την ρωσική προέλαση του 1829…
Εθνομηδενιστές και Κορδάτος
Είναι δεδομένο ότι αποτελεί στόχο, μόνιμο σκοπό και σταθερή επιδίωξη των εθνομηδενιστών της νέας αριστεράς, οι οποίοι αποτελούν όργανα της παγκοσμιοποίησης, όπως και οι διεθνείς τοκογλύφοι, η διαστρέβλωση της Εθνικής μας Ιστορίας! Στην προσπάθειά τους αυτή, όμως, έχουν απέναντί τους την Αλήθεια, την Αλήθεια και τους Εθνικιστές, ο οποίοι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την διατήρηση της εθνικής μνήμης.
Επειδή όμως, όντας αριστεροί λένε αυτά που λένε και παρουσιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ την Επανάσταση του 1821, που έθεσε τα θεμέλια του Εθνικού Κράτους των Ελλήνων, σαν μια επανάσταση «ταξική», θα τους απαντήσω με τα λόγια ενός δικού τους ανθρώπου, του κορυφαίου ιστορικού της αριστεράς του Γ. Κορδάτου, ο οποίος σε όλες αυτές τις βάρβαρες στρεβλώσεις της Ιστορικής Αλήθειας είχε το θάρρος να απαντά διαθέτοντας και κρίση αλλά και πατριωτισμό. 
Στον πρόλογο, λοιπόν, της «Μεγάλης Ιστορίας της Ελλάδος», τον οποίο έγραψε το 1957 ο Γ. Κορδάτος τονίζει: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι ένας μεγάλος σταθμός, όχι μόνο της νεοελληνικής ιστορίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των προγόνων μας από την μία μεριά έδειξε την ζωτικότητα της νεοελληνικής φυλής και από την άλλη το ξεχαρβάλωμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας».
Επίσης στον τόμο 21 (κεφάλαιο ΞΑ «το αγροτικό ζήτημα») της ιστορίας του γράφει: «Δεν πρέπει να βλέπουμε την Ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό, κι ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του 21. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821, δεν ήταν η Ρωσία του 1917! Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της ιστορίας».
Αυτά λέει ο Γ. Κορδάτος και γι’ αυτό σταματήστε επιτέλους “σύντροφοι” να… συγχέετε (δόλια και σκόπιμα) τον μπολσεβικισμό με μία Εθνική Επανάσταση και την Ελλάδα του 1821 με την… Κούβα του 1959! “Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας”.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή