Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Βουλή: Αλλάζουν τον κανονισμό για τους αντιπροέδρους ώστε να βολευτεί το διαλυμένο Ποτάμι!


Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Βουλή: Αλλάζουν τον κανονισμό για τους αντιπροέδρους ώστε να βολευτεί το διαλυμένο Ποτάμι!
Ο εσμός της πολιτικής συνομοταξίας του περιβόητου «Συνταγματικού τόξου» βρίσκει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διάφορες ευκαιρίες προκειμένου να δείξει το πως αντιλαμβάνεται την ισονομία κα την παροχή των ίδιων δικαιωμάτων για όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, εκτός «φυσικά» από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» υπό τον τίτλο «Αλλάζει τον Κανονισμό» και υπότιτλο «Για να παραμείνει ο Σπύρος Λυκούδης αντιπρόεδρος της Βουλής» δημοσιεύονται τα εξής:

«Δύο επιπλέον αντιπροέδρους θα έχει σύντομα η Βουλή, τρανή απόδειξη του ότι όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Κοινοβούλιο έχουν ξεπεράσει τον Κανονισμό του. Με βάση τον τελευταίο, οι θέσεις των αντιπροέδρων κατανέμονται σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη κάθε κόμματος. Όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, πάντως, με τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών έχουν φέρει ανατροπές, με αποτέλεσμα από τη μία κόμματα που έχουν αντιπρόεδρο Βουλής, όπως το Ποτάμι, να μην το δικαιούνται και, από την άλλη, ο Κανονισμός της Βουλής να ορίζει ότι αυτός που εκλέγεται αντιπρόεδρος εκλέγεται για όλη τη βουλευτική περίοδο. Έτσι, ο Ν. Βούτσης, για να μη δυσαρεστήσει κανέναν -και, κυρίως, τον παλιό του φίλο Σπ. Λυκούδη-, θα αλλάξει τον Κανονισμό, προσθέτοντας επιπλέον δύο θέσεις αντιπροέδρων, τις οποίες θα λάβουν οι ΑΝ.ΕΛ. και η Ένωση Κεντρώων. Οι κακές γλώσσες στη Βουλή, πάντως, λένε ότι το μόνο που θα προκύψει είναι οι επιπλέον δέκα μετακλητοί με τους οποίους θα φορτωθεί το Κοινοβούλιο».
Τα σχόλια που θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις (νέες) επιχειρούμενες αλχημείες στον Κανονισμό της Βουλής είναι οι κλασικές λαϊκές ρήσεις «μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια» και «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Αφού καταπατώντας, όποτε χρειάστηκε στο παρελθόν, με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο, τον Κανονισμό της Βουλής στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στερώντας της το αυτονόητο Δικαίωμα στην εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής, τώρα, προκειμένου να βολέψουν το διαλυμένο στην ουσία μόρφωμα του Ποταμιού, αλλάζουν εκ νέου τον Κανονισμό της Βουλής για να μπορέσει να παραμείνει ο Λυκούδης αντιπρόεδρος της Βουλής.
Κινούμενοι στην αλήστου μνήμης λογική του Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», φροντίζουν ακόμα και το μη νόμιμο να το νομιμοποιούν, ασχέτως αν ηθικό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ…        

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ