Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δεν πρόκειται για «τρολιά»: Ο Λεβέντης ύμνησε τον… Σαμαρά!


Η απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει τόσο ο Σαμαράς όσο και τα «ορφανά» του φαίνεται και από το γεγονός ότι χαίρονται για το γεγονός ότι τους… ύμνησε ο Βασίλης Λεβέντης! Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο της «Δημοκρατίας», το οποίο υπό τον τίτλο «Χαρές Σαμαρά για τους “ύμνους” από Λεβέντη!» και υπότιτλο «“Συγχαρητήρια” από τον Μουρούτη» γράφει, συν τοις άλλοις, τα εξής:

«Μια φράση του Βασίλη Λεβέντη κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή προκάλεσε χαμόγελα στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά. “Ο Σαμαράς είναι πατριώτης, έβαλε την πατρίδα πάνω από το κόμμα” ήταν η φράση του προέδρους της Ένωσης Κεντρώων που σχολίασε μέσω του facebook ο Γιώργος Μουρούτης, άλλοτε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά. “Προσωπικά δεν του το ‘χα! Μπράβο του. Προφανώς, όμως, βλέπουν στις δημοσκοπήσεις ότι όποιος αναγνωρίζει τη θητεία Σαμαρά παίρνει credits. Γι’ αυτό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όσοι «λένε Σαμαρά και κλαίνε»!” έγραψε ο κ. Μουρούτης».
Ξεκινώντας από το τέλος των γραφόμενων του Μουρούτη συμφωνούμε απολύτως στην ρήση «λένε Σαμαρά και κλαίνε». Όντως, κλαίνε από τα γέλια (αλλά και από την αγανάκτησή τους για τα πεπραγμένα του) όσοι Έλληνες αναφέρονται στο όνομα του αποτυχημένου πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε ολέθρια αποτελέσματα στην κυβερνητική του θητεία, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την επόμενη μνημονιακή λαίλαπα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο Σαμαράς και ο αυλικός του καταπιάνονται από τον «καλό λόγο» της επιτομής της πολιτικής φαιδρότητας, δηλαδή του Λεβέντη, δείχνει το μέγεθος της ανυποληψίας στην οποία έχουν πέσει τόσο ο κακόψυχος πρώην πρωθυπουργός όσο και οι εναπομείναντες παρατρεχάμενοι.
Όσο για κάποιους που πιθανότατα να υποστηρίξουν ότι αν ζούσε ο αείμνηστος Μπάμπης Κωνσταντόπουλος (ο οποίος υποστήριζε ότι δεν κατέβαινε στις εκάστοτε εκλογές επειδή κάθε φορά οι σκοτεινές δυνάμεις φρόντιζαν να βουλιάζουν ένα πλοίο με ψηφοφόρους του, τρομοκρατώντας έτσι τους υπόλοιπους…) θα εξυμνούσε κι αυτός τον Σαμαρά, θεωρώ ότι ο αυθεντικός «Κύριος Πρόεδρος» των Ελλήνων θα ήταν πολύ πιο σοβαρός σ’ αυτήν την περίπτωση από τον σύγχρονο γραφικό θεωρητικό του φραπέ και των αλλεπάλληλων αποτυχημένων προφητειών…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ