Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Συνεχίζουν να προκαλούν πολιτικούς τριγμούς οι αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής - Βούτσης: Δεν χρειάζεται να κάνουμε εξεταστικές επιτροπές για τα πάντα…


Συνεχίζουν να προκαλούν πολιτικούς τριγμούς οι αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής - Βούτσης: Δεν χρειάζεται να κάνουμε εξεταστικές επιτροπές για τα πάντα…
Τέλος δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα της κυβερνήσεως από τις αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στην Δικαιοσύνη.
Βέβαια, από τις αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής έχει πλήρως αποσιωπηθεί το ένα μέρος που αφορά την ερυθρή τρομοκρατία, όμως παρόλα αυτά η κυβέρνηση έχει σοβαρότατο πρόβλημα. Επίκειται και συζήτηση στην Ολομέλεια για το ζήτημα και ερώτημα περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Επί του ζητήματος, λοιπόν, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Βούτσης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπου είπε ότι «δεν είναι σωστό να προχωρήσουμε σε μια «βιομηχανία» εξεταστικών επί παντός του επιστητού».
Τι συνέβη άραγε και ο Σύριζα που έχει στήσει επιτροπές για όλα τα σκάνδαλα, προκειμένου να αθωώνει τους πασόκους, τώρα έχει ενδοιασμούς και δηλώνει ότι μία επιτροπή τέτοια δεν θα ήταν σωστή;
Πολύ απλά, τόσο καιρό στήνανε εξεταστικές εκ του ασφαλούς για ζητήματα που υπήρχε συνεννόηση με τους νεοδημοκράτες και τους πασόκους για αθώωση των όποιων κατηγορουμένων. Χώρια που το όποιο πολιτικό κόστος ήταν στην πλάτη άλλων.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πολιτικό κόστος αφορά τον Σύριζα και δεν φαίνεται να υπάρχει συνεννόηση. Όχι γιατί οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν για την Δικαιοσύνη, αλλά επειδή είναι το πολιτικό συμφέρον τους να επιδιώξουν να πιέσουν τον αδύναμο (λόγω φαιδρότητας) κρίκο της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Τέλος, και επειδή πολλές βρωμιές ακούγονται από γαλάζια παπαγαλάκια κατά της Χρυσής Αυγής, να τονίσουμε ότι η Χρυσή Αυγή όντας θύμα πολιτικών παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη από πλευράς του κυκλώματος Σαμαρά έχει υγιές και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ανεξαρτησία των εξουσιών και όχι για τα όποια συμφέροντα.