Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιλέγει την κύρια χώρα προορισμού των «προσφύγων»: Γιατί φέτος επελέγη η Ισπανία;


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιλέγει την κύρια χώρα προορισμού των «προσφύγων»: Γιατί φέτος επελέγη η Ισπανία;
Γράφει ο Αντίοχος
Πρωταθλήτρια στην λαθρομετανάστευση η Ιταλία
Άλλαξαν φέτος οι… προτιμήσεις των «προσφύγων και μεταναστών» (κατά την καθεστωτική ορολογία) και μετά από πολλά χρόνια… πρωταθλητισμού η Ελλάδα πέρασε στη δεύτερη θέση. Τώρα πια… πρωταθλήτρια Ευρώπης -και με διαφορά!- στην λαθρομετανάστευση ξανάγινε η Ιταλία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) οι… προτιμήσεις από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα έχουν ως εξής: περίπου 100.000 «προσφυγάκια» έχουν φτάσει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Εξ’ αυτών, οι 85.000 κατέφτασαν στην Ιταλία, 9.300 στην Ελλάδα και 6.500 στην Ισπανία.

Καίγεται και… κλωτσάει!
Μόνο που το φορτίο έπεσε ολίγον τι βαρύ για την Ιταλία και η συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι «αλληλέγγυοι» δήμαρχοι στις δημοτικές εκλογές της προπερασμένης Κυριακής (με πιο χαρακτηριστική αυτήν της δημάρχου στην Λαμπρεντούζα), καθώς και η δυναμική εμφάνιση των εθνικιστών, χτύπησαν… καμπανάκι για πιθανή αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και υποχρέωσαν την κυβέρνηση της χώρας ν’ αρχίσει να… κλωτσάει και να απειλεί ότι θα κλείσει τα λιμάνια της. «Αν τα μοναδικά λιμάνια προς τα οποία έρχονται οι μετανάστες είναι τα ιταλικά, αυτό δεν πάει άλλο», είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών στην Il Messaggero. Βέβαια, η Κομισιόν κάλεσε την Ιταλία να… ηρεμήσει, αλλά η ιταλική κυβέρνηση επιμένει γιατί «καίγεται»!
Παραμύθι ότι δεν αποτρέπεται η λαθρομετανάστευση με στρατιωτικά μέσα
Έπειτα, ήρθε και το χτύπημα από την Αυστρία, που ανακοίνωσε την άμεση αποστολή στρατιωτών και τεθωρακισμένων οχημάτων στα σύνορα με την Ιταλία (για πρώτη δόση 750 στρατιωτών και τεσσάρων τεθωρακισμένων) για να εμποδίσουν την εισβολή λαθρομεταναστών...