Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοστέλο


Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοστέλο
Την στιγμή που η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ επιμένει πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ευρωπαίοι αξιωματούχοι τους διαψεύδουν πανηγυρικά και αποκαλύπτουν τις προθέσεις των δανειστών. 
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα φέρει νέα μέτρα - Οι δανειστές θα επιστρέψουν μετά το καλοκαίρι στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ προαναγγέλλει νέα μέτρα αν και όπως λέει αυτά θα είναι πολύ λίγα. Αν και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι «εντός τροχιάς» επισημαίνει ότι τα «πολύ λίγα» μέτρα θα είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα.
«Μετά το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε για την τρίτη αξιολόγηση. Αφορά κυρίως την εφαρμογή των μέτρων τα οποία ήδη θεσπίστηκαν στη πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση. Υπάρχουν πολύ λίγα που πρέπει να νομοθετηθούν. Υπάρχουν πολύ λίγα όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, επειδή η Ελλάδα είναι «εντός τροχιάς» για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους» είπε μεταξύ άλλων ο Κοστέλο στην ΕΡΤ.
Τα μέτρα για την ανασυγκρότηση του Δημοσίου θα αποτελέσουν τον πυρήνα της επόμενης τρίτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και όπως ξεκάθαρα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν θα χρειαστεί νομοθέτηση νέων μεταρρυθμίσεων.
Επιπλέον χαρακτήρισε ρεαλιστικούς τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2022: «Το Eurogroup αποφάσισε επίσης το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2022, να είναι 2% του ΑΕΠ, το οποίο είναι πολύ ρεαλιστικό. Επίσης, το Eurogroup έκανε πιο συγκεκριμένα τα μέτρα για το χρέος τα οποία θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, μετά το τέλος του προγράμματος».