Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Εγκληματική οργάνωση κλεφτοΠασόκ: Καταδικάστηκε το δεξί χέρι του Σημίτη, Τ. Μαντέλης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση Siemens


Εγκληματική οργάνωση κλεφτοΠασόκ: Καταδικάστηκε το δεξί χέρι του Σημίτη, Τ. Μαντέλης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση Siemens
Κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή για τα μαύρα ταμεία της Siemens - Γλύτωσε τα ισόβια, καθώς το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί!
Ομόφωνα ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Μαντέλης, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του πρώην υπουργού Μεταφορών -επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- για τη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997.

Τα χρήματα μπήκαν με δύο εμβάσματα το 1998 και το 2000 από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos, που ανήκε στον κουμπάρο του, Γιώργο Τσουγκράνη.
Οι δικαστές του αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να του δοθεί αναστολή στην έφεση, επιβάλλοντάς του τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της διατήρησης της ήδη καταβληθείσας εγγυοδοσίας μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Τάσος Μαντελης πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που «απαίτησε» μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση 8002/97 με τον ΟΤΕ. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί ΠΑΣΟΚ και έμπιστος του Σημίτη ήταν αντιμέτωπος και με το αδίκημα της δωροδοκίας που θα τον έφερνε αντιμέτωπο ακόμα και με την ισόβια κάθειρξη, το οποίο όμως έχει παραγραφεί. 
Ιδού με ποια καταδικασμένα για οικονομικές ατασθαλίες και μίζες λαμόγια φιλοδοξεί το κλεφτοΠασόκ να γίνει τρίτη πολιτική δύναμη...