Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Οι Άριστοι και οι Άχρηστοι


Οι Άριστοι και οι Άχρηστοι
Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"
Πώς τόλμησαν οι αναιδέστατοι που συνέστησαν την ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην 58η Μαθηματική Ολυμπιάδα να καταλάβουν την 12η θέση στον κόσμο; Δεν είδαν τις δηλώσεις του κομισάριου Μπαλτά (πραγματικό το όνομα, όχι επαναστατικό ψευδώνυμο) ότι «η Αριστεία είναι ρετσινιά»; Ακόμα χειρότερα δεν είδαν τα… υγιή πρότυπα που προβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση; Πολάκης, Φίλης, Καμμένος, Λάμπρου και άλλοι πολλοί δείχνουν πως είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος στην τελευταία Σοβιετική «Δημοκρατία» του πλανήτη.

Αυτοί, όμως, δεν ακούσανε και έτσι κατέκτησαν σωρεία μεταλλίων. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βασίλης Γεωργιάδης (χρυσό), Δημήτρης Μελάς (αργυρό), Δημήτρης Λώλας (αργυρό), Ραφαήλ Τσιάμης (αργυρό), Δημήτρης Τσιντσιλίδας (αργυρό) και Ραφαήλ Ψυρούκης (χάλκινο). Αντί να γίνουν φαιδροί, χοντροκομένοι και κοινωνικά αμόρφωτοι όπως τα πρότυπα του Σύριζα επέλεξαν να αριστεύσουν. Φυσιολογικά θα τους άξιζε να σταλούν σε ένα γκούλαγκ για «δημοκρατική επιμόρφωση», αλλά δυστυχώς χάσαμε την Σιβηρία, «σύντροφοι».
Αν κάποιοι γέλασαν με τα όσα είπαμε έως τώρα, υπάρχουν και πιο ξεκαρδιστικά. Την επιτυχία των παιδιών που έγινε ΠΑΡΑ την κυβερνητική πολιτική (όχι μόνο του Σύριζα, αλλά εδώ και 43 χρόνια) έσπευσε να καπελώσει η κυβέρνηση βγάζοντας ανακοίνωση, μέσω του Γαβρόγλου.
Σας την παραθέτουμε: «Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί πνοή ελπίδας ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτά τα θαυμάσια μυαλά συνέχισαν μια παράδοση χρόνων στις επιτυχίες των μαθητών μας σε τέτοιου τύπου επιστημονικές διοργανώσεις». Μάλλον, ο Γαβρόγλου, τους προετοιμάζει ως το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» που θα αντιμετωπίσει εμπόρους ναρκωτικών, «φιλήσυχους ευπαθείς», παρακρατικούς και τα τοιαύτα. Γιατί, να το θυμίσουμε κι αυτό, ο Σύριζα προτείνει ως λύση στην εγκληματικότητα τους φοιτητές και όχι την αστυνομία.
Αξίζει επαναλήψεως για να μην υπάρχει παρερμηνεία, ότι η επιτυχία αυτή των παιδιών, όπως και πολλές άλλες, γίνονται ΠΑΡΑ την κυβερνητική πολιτική 43 ετών. Δεν είναι μονάχα η κυβερνητική πολιτική του Σύριζα σχετικά με την παιδεία. Άλλωστε η δική τους καταστροφική μανία τώρα νομοθετείται και θα αποδώσει τους μαύρους της καρπούς σε μερικά χρόνια.
Επί 43 ολόκληρα χρόνια τα παιδιά μας λαμβάνουν μία αλλοπρόσαλλη πολιτική στην παιδεία, που έχει ως αποτέλεσμα μία ξεκάθαρη παρακμή των δομών της. Και από πλευράς κτηρίων και από πλευράς διδακτικού προσωπικού, οι μαθητές λαμβάνουν από την πολιτεία ό,τι το χειρότερο και καταφέρνουν ό,τι καταφέρνουν ενάντια στην πολιτεία.
Από την μία μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία, σε κτήρια χωρίς θέρμανση. Από την άλλη διδάσκονται από ένα προσωπικό μαρξιστικό στην καλύτερη και με νοοτροπία βαριεστημένου ινστρούχτορα που μιλά για τα καλά της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, που εν τέλει τους σπρώχνει στα φροντιστήρια. Αυτά δεν είναι κάτι το νέο, οπότε ας μην αφήσουμε να μας ξεγελούν οι νεοδημοκράτες και πασοκτζήδες αρχιτέκτονες του χάους, που τώρα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την παρωδία του Σύριζα για να επανέλθουν.
Μοναδική λύση μία πραγματικά Εθνική Παιδεία, από μία Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής που θα θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων της εν Ελλάδι Παιδείας. Γιατί εμείς δεν βλέπουμε τους μαθητές ως πελάτες των πολυεθνικών ή άβουλους «αλληλέγγυους» στα "hot spot" που θησαυρίζουν οι διεθνείς πλουτοκράτες. Τους βλέπουμε ως εχέγγυο για την συνέχιση του Έθνους μας και θα φροντίσουμε για τον άρτιο εξοπλισμό τους, σε γνώσεις και ηθικό.
Κώστας Αλεξανδράκης