Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η μνημονιακή κυβέρνηση ξεπουλάει τη μαρίνα Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς


Η μνημονιακή κυβέρνηση ξεπουλάει τη μαρίνα Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς
Η μαρίνα Αρετσούς βρίσκεται στο νότιο μέτωπο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Καλαμαριάς. Διαθέτει 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί πηγή εσόδων για το δημόσιο. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, ο ευρύτερος χώρος αποτελεί μέρος όπου οι πολίτες εξασκούν διάφορες δραστηριότητες.
Η ανθελληνική και δουλοπρεπής κυβέρνηση προβαίνει σε μια ακόμη καταστροφική ενέργεια: ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων της, την ξεπουλάει. Με τη δικαιολογία ότι η παραχώρηση θα είναι ορισμένου χρόνου και ότι θα πραγματοποιηθούν στον εν λόγω χώρο επενδύσεις από ιδιώτες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η συνταγή γνωστή: «χρειαζόμαστε χρήματα για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, άρα δίνουμε ό,τι μπορούμε». Αυτό που δεν τολμά κανείς να αναφέρει είναι ότι δε γίνεται να χαθούν όλες οι πηγές εσόδων (λιμάνια, αερολιμένες, θαλάσσια οικόπεδα που περιέχουν πετρέλαιο, υδρογονάνθρακες κλπ) με την ελπίδα ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει ανάκαμψη.
Εάν όντως υπάρχει η δυνατότητα εκμετάλλευσης της μαρίνας και ανάπτυξης αυτής ώστε να αποτελέσει πηγή εσόδων, τότε για ποιο λόγο το κράτος αδιαφορεί να επενδύσει και την εκχωρεί σε ιδιώτες; Ή δεν θέλει ή δεν μπορεί. Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση δεν αποδεικνύει μόνο την ανικανότητά της, αλλά και το ότι αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα μας.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αρκετοί δημότες της Καλαμαριάς έχουν προβεί σε...