Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ελένη Ζαρούλια: Ποιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζουν τις ύποπτες ΜΚΟ; ΒΙΝΤΕΟ


Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον στην αρμόδια επιτροπή, όπου ζήτησε να μάθει ποιοι βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη είναι αναμεμειγμένοι στις ύποπτες και ανθελληνικές ΜΚΟ που δρουν ενάντια στα εθνικά συμφέροντα.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

Στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου και στο κεφάλαιο Α΄, άρθρα 1 - 12, διαπιστώνεται πως πρόκειται για την εκπλήρωση υποχρεώσεων της χώρας μας, οι οποίες προέρχονται από Κοινοτικές Οδηγίες και ειδικότερα την με αριθμό 92/43 ΕΟΚ για τους οικοτόπους και την άγρια πανίδα και με την υπ' αριθμό 2009/147ΕΚ για τα άγρια πτηνά. Οι υποχρεώσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν καλυφθεί από το έτος 2012, όπως για παράδειγμα, αυτές οι οποίες αφορούν στις ειδικές ζώνες διατήρησης που βασίζονται στην Οδηγία 92/43 της ΕΟΚ.
Πέντε έτη αργότερα με την πίεση του χρόνου και την απειλή της επιβολής προστίμων από την Ε.Ε., η παρούσα μνημονιακή Συγκυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, εισάγει προς ψήφιση και συμμόρφωση στο κοινοτικό δίκαιο το προτεινόμενο σχέδιο νόμου.
Το εγχώριο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μας αποτελεί και ένα εργαλείο εφαρμογής της ευρωπαϊκής περιβαλλοντολογικής νομοθεσίας και η επικαιροποίησή του διενεργείται στα πλαίσια της υποχρέωσης προς συμμόρφωση σε αυτήν. Το κίνητρο συνεπώς για την εισαγωγή προς ψήφιση του εν λόγω σχεδίου νόμου δεν είναι η αξιολόγηση των εθνικών αναγκών μας στον προκείμενο τομέα και ικανοποίηση αυτών, αλλά η ανάγκη συμμόρφωσης σε υποχρεώσεις προς την Ε.Ε. και το κοινοτικό περιβαλλοντολογικό δίκαιο, όπως είπα προηγουμένως.
Επιπλέον, στη ρύθμιση της παρ. 2, του προτεινόμενου άρθρου 4, ορίζεται πως οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μπορεί να συνεργάζονται με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Πρόκειται σαφέστατα για μια ακόμη περίπτωση νομοθέτησης, κατά την οποία η Συγκυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, ανάγει σε ισότιμους συνεργάτες, τις καθ' όλα ύποπτες για τους ρόλους τους και τις επιδιώξεις τους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Έτι περαιτέρω, στις διατάξεις του άρθρου 8 και ειδικότερα στις περιπτώσεις Ε΄ και ΣΤ΄ περί των οικονομικών πόρων των φορέων, καθίσταται αντιληπτό, πως προσδίδεται σε αυτούς ένας επιχειρηματικός χαρακτήρας. Αυτός ο χαρακτήρας όμως, δεν συμβαδίζει με τη μορφή την οποία εισάγει το πρώτο άρθρο στο τελευταίο του εδάφιο, όπου αναφέρεται, πως οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, είναι κοινωφελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Στο κεφάλαιο Β΄, άρθρα 13-22, του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, εισάγονται διατάξεις, οι οποίες τροποποιούν την δασική νομοθεσία και αφορούν στα παρακάτω αντικείμενα. Πρώτον, νομιμοποίηση υφιστάμενων χιονοδρομικών κέντρων σε περιοχές του δικτύου natura. Δεύτερον, νομιμοποίηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων υπαίθριας κατασκήνωσης-κάμπινγκ σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα. Εδώ, έχουμε να κάνουμε μια παρατήρηση, ότι την ώρα που νομιμοποιείτε χιονοδρομικά κέντρα και κάμπινγκ, κατεδαφίζετε τα ταβερνάκια στο Σχοινιά και ο Υπουργός έχει να πει, ότι θα επιτραπούν τέσσερα νέα κέντρα εξυπηρέτησης λουόμενων στην παραλία. Δηλαδή, τον Υπουργό τον ενοχλούν τα ταβερνάκια που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά όχι τα τέσσερα νέα κέντρα; Και ακόμη χειρότερα, δεν διστάζετε να μετατρέψετε το Γραμματικό, σε μια χωματερή με τη χωροθέτηση, ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Τρίτον, δυνατότητα έγκρισης έργων υποδομών και ύδρευσης σε περιοχές του δικτύου Natura. Τέταρτο, νομοτεχνική βελτίωση διάταξης που αφορά τα ορειβατικά καταφύγια. Πέμπτο, ένταξη υπαλλήλων δασικών υπηρεσιών με δίπλωμα οδηγού στα νυχτερινά περίπολα της δασικής υπηρεσίας. Έκτο, τακτοποίηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του δικτύου «Natura», εφόσον έχουν προηγηθεί του χαρακτηρισμού της περιοχής ως προστατευόμενης. Έβδομον, τροποποίηση της διάταξης για το τοποθέτηση πλωτών δικτύων για την προστασία των λουόμενων από μέδουσες, ώστε να περιλαμβάνονται και περιοχές του δικτύου «Natura».
Σε κάποιες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις θα ήταν δυνατή η θετική ψήφος, όπως για παράδειγμα στη διάταξη που αφορά την προστασία των λουόμενων από τις μέδουσες. Αλλά πέραν των πλωτών φραγμάτων θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην αιτία της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των μεδουσών που παρατηρήθηκε φέτος ιδιαίτερα στον Κορινθιακό κόλπο. Δηλαδή, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την μείωση της υπεραλίευσης και την πάταξη της παράνομης αλιείας. Συνεπώς, αφού συζητάμε ένα νομοσχέδιο που θα συμβάλει στην προστασία των προστατευόμενων περιοχών και του φυσικού κεφαλαίου της χώρας -όπως αναγράφεται και στην αιτιολογική έκθεση - τότε ας συζητήσουμε για τον συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και για τα μέτρα που θα λάβει συνολικά το Υπουργείο για να επανέλθει η ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος εν προκειμένω.
Όπως έχουμε επανειλημμένως πει, είμαστε υπέρ όποιας δράσης αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία, όμως, θα είναι συντονισμένη και θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός και δεν θα γίνεται βεβιασμένα αποσπασματικά για να προλάβουμε τις όποιες προθεσμίες θέτουν τα ευρωπαϊκά όργανα. Οφείλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον και να το προστατεύουμε. Είναι υποχρέωσή μας. Δυστυχώς, όμως, ο τρόπος με τον οποίο νομοθετείτε θα έχει επιπτώσεις σε αυτό θυσιάζοντας τη βιωσιμότητα ενός ολόκληρου οικοσυστήματος στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων για τη δημιουργία φορέων που μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον αναποτελεσματικοί. Και επειδή τα δείγματα γραφής νομοθέτησης του κυβερνητικού μορφώματος αριστερών, ΠΑΣΟΚων και υποτιθέμενων πατριωτών, τα οποία αποδεικνύουν πως πρώτιστο κριτήριο αποτελεί η επέκταση της ψηφοφορικής βάσης τους, μέσω προσλήψεων σε ιδρυόμενους φορείς και οργανισμούς στο δημόσιο. Γι’ αυτό άλλωστε και αυτή η ομηρία των 351 εργαζόμενων με το νέο καθεστώς της οκτάμηνης σύμβασης, αλλά και η εισαγωγή και μόνο της ρύθμισης σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στο Κεφάλαιο Α΄ καθιστά απορριπτέο στο σύνολό του το προτεινόμενο σχέδιο νόμου.
Και εδώ θα ήθελα να μας απαντήσει ο Υπουργός σε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή ζητά να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός από ποια κυβερνητικά στελέχη και από ποιους βουλευτές απαρτίζονται αυτές οι ΜΚΟ; Και όχι μόνο αυτές που έχουν σχέση με το περιβάλλον, αλλά και αυτές που δεν έχουν σχέση με το περιβάλλον. Επί παραδείγματι έχει ακουστεί για εσάς, κύριε Φάμελλε, ότι είστε αναμεμειγμένος σε μια ΜΚΟ που σχετίζεται με τους λαθρομετανάστες. Ωραία! Το διαψεύδετε.
Θα σας φέρω την ερώτηση που είχα καταθέσει για τις ΜΚΟ και δεν έχουμε πάρει απάντηση. Περιμένουμε απάντηση, όχι για εσάς αφού εσείς την δώσατε, αλλά για τους υπόλοιπους βουλευτές και κυβερνητικούς.