Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Περιχαρής για την προδοσία ο Ζάεφ: Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ότι είμαστε “Μακεδόνες”!


Περιχαρής για την προδοσία ο Ζάεφ: Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ότι είμαστε “Μακεδόνες”!
Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Η Μακεδονία είναι ΜΟΝΟ Ελλάδα, οι Μακεδόνες είναι ΜΟΝΟ Έλληνες
Δεν περιμέναμε, βέβαια, τον Ζάεφ να μας το πει, αλλά οι γραικύλοι των Αθηνών που υποτίθεται ότι «διαπραγματεύονται» το ονοματολογικό των Σκοπίων δεν έχουν θέσει καν το ζήτημα της εθνικότητας των σκοπιανών. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, ORF ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε πως το ζήτημα της ταυτότητας (ιθαγένεια) δεν έχει συζητηθεί καθόλου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η δήλωσή του ήταν η εξής: «Χαίρομαι που στα εφτά σημεία δεν γίνεται καμία αναφορά στην ταυτότητα. Είναι καλό, γιατί η ταυτότητα είναι ένα προσωπικό συναίσθημα. Αυτό το θέμα δεν λύνεται ούτε με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ούτε με δημοψήφισμα»
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη αυτό που λέει ο Ζάεφ. Ποιοί να θέσουν ζήτημα εθνικότητας των Σκοπιανών; Οι συριζαίοι που ήδη από την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου τους αναγνώριζαν ως «μακεδόνες» και συμμαχούσαν μαζί τους με έπαθλο την Ελλάδα για τους μεν και την «Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη» για τους δε ή οι νεοδημοκράτες που ήδη από το 1959 είχαν αναγνωρίσει επισήμως τα Σκόπια ως «Μακεδονία»;
Στην πραγματικότητα, το ζήτημα της εθνικότητας είναι εξίσου σημαντικό με το ονοματολογικό και δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων «προσωπικό ζήτημα», όπως το θέτει ο Ζάεφ. Δεν είναι γούστο ή ιδέα η εθνικότητα ώστε να μπορεί ο καθείς να αυτοπροσδιορίζεται.
Η Ιστορική πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη
Όπως το θέτει ο Θουκυδίδης στην Ξυγγραφή του, «την δε παρά θάλασσαν νυν Μακεδονίαν Αλέξανδρος ό Περδίκκου πατήρ και οι πρόγονοι αυτού, Τημενίδαι το αρχαίον όντες εξ Άργους, πρώτοι εκτήσαντο και εβασίλευσαν αναστήσαντες μάχη εκ μεν Πιερίας τούς Πίερας...» (2, 99)
Δηλαδή: "Την σύγχρονη παραθαλάσσιά Μακεδονία ό Αλέξανδρος ό πατέρας τού Περδίκκα και οι πρόγονοι αυτού, πού ήσαν Τημενίδες και κατά την αρχαία εποχή ήλθαν από το Άργος, πρώτοι κατέκτησαν και ίδρυσαν βασίλειο, αφού με μάχη ξεσήκωσαν από την Πιερία τούς Πίερες."
Πέραν τούτου ουδέν χωράει. Η Μακεδονία είναι μονάχα Ελλάδα και Μακεδόνες είναι μονάχα οι Έλληνες απόγονοι των Τημενίδων που ξεκίνησαν από το Άργος και έφτιαξαν το βασίλειο της Μακεδονίας. Αντιθέτως, οι σκοπιανοί είναι ένα συνονθύλευμα Ρομά, Σέρβων, Βούλγαρων, Αλβανών και μίας Ελληνικής Μειονότητας τα δικαιώματα της οποίας οφείλει να διεκδικήσει το ελλαδικό κράτος. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια περί του ζητήματος.
Πέρα, όμως, από το ζήτημα της εθνικότητας υπάρχει και το ζήτημα της γλώσσας, όπου και πάλι δεν τίθεται ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, αλλά ιστορικής πραγματικότητας. Οι σκοπιανοί μιλάνε μία διάλεκτο της βουλγαρικής που προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την Μακεδονία. Συνεπώς, οι σκοπιανοί ας πάρουν τον… αυτοπροσδιορισμό τους μακριά από το οτιδήποτε Ελληνικό, ειδικά αν βιάζονται, όπως λένε, να εισέλθουν στους κόλπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Την χώρα τους δεν την λένε Μακεδονία, ούτε οι ίδιοι είναι Μακεδόνες, ούτε μιλάνε την «μακεδονική».
Κώστας Αλεξανδράκης