Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Όταν το θράσος δεν έχει όρια! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Όταν το θράσος δεν έχει όρια! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
Μιλώντας για μάρτυρες με κουκούλες
…Από αυτό το σημείο και μετά λοιπόν, είπα, προχωρώντας ακόμα πιο μέσα στο πάθος της φιλοχρηματίας (στους πολίτες μιας πόλης), όσο περισσότερο εκτιμούν αυτό τόσο περισσότερο περιφρονούν την αρετή… Όσο λοιπόν εκτιμάται σε μια πόλη ο πλούτος και οι πλούσιοι, τόσο η αρετή και οι καλοί θα περιφρονούνται περισσότερο”. ΠΛΑΤΩΝ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η’
Ένα ακόμη σκάνδαλο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητος. Το σκάνδαλο NOVARTIS. Είναι το πρώτο; Ασφαλώς όχι! Και τι έγινε με την λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες που εμφανίστηκαν; Τίποτε. Τι έγινε με το Χρηματιστήριο; Τίποτε! Το ερώτημα που τίθεται είναι: η δημοκρατία γεννά τα σκάνδαλα ή τα σκάνδαλα την δημοκρατία; Αλλά περί ποίας δημοκρατίας ομιλούμε; Μήπως οι ισχυροί της πολιτείας εκ του πονηρού έχουν μετατρέψει την δημοκρατία σε ένα διεφθαρμένο πλουτοκρατικό σύστημα της ολιγαρχίας; Η απάντηση στο ερώτημα προφανής. Όχι μόνον προφανής, αλλά επιβεβαιώνει πλήρως τα λόγια που ετέθησαν στην κορυφή αυτού του κειμένου περί πλούτου και αρετής σε μία πολιτεία, λόγια του μεγάλου Πλάτωνος πριν από 25 ολόκληρους αιώνες.

Η οργή της ΝΔ για τους μάρτυρες με τις κουκούλες
Ας έλθουμε όμως στο σήμερα και αφήνω κατά μέρος το χρονικό σημείο στο οποίο έγινε η αποκάλυψη για το σκάνδαλο των ημερών μας. Όχι δεν θεωρούμε τυχαίο ότι έγινε μία ημέρα μετά το συγκλονιστικό Εθνικό Συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος. Όχι πως αυτό απαλλάσσει όσους ενδεχομένως είναι ένοχοι δημόσιας διαφθοράς. Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Όσοι είναι ένοχοι, πρέπει να τιμωρηθούν. Θα τιμωρηθούν; Αμφιβάλλουμε…Και η αμφιβολία μας αυτή εδράζεται στα όσα έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια.
Ως γνωστόν, η υπόθεση του σκανδάλου “NOVARTIS” δεν άρχισε να αποκαλύπτεται στην χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”, την Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ και μάλιστα παρενέβη στις σχετικές έρευνες για τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων ακόμη και το FBI! Στην όλη ιστορία εμπλέκονται και μάρτυρες με τον περίφημο χαρακτηρισμό “προστατευόμενοι”. Αυτό το τελευταίο προκάλεσε την οργή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μίλησε για μάρτυρες με κουκούλες! Μοιραία ο νους μου πήγε σε εκείνον τον Οκτώβριο του 2013 όταν με εντολή της κυβερνήσεως της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης διαμαρτύρεται για τους μάρτυρες με τις κουκούλες, όχι απλά βρέθηκα όχι μόνον εγώ, αλλά και το σύνολο των βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ υπό κατηγορίαν με στοιχεία βασιζόμενα σε μάρτυρες με κουκούλες!
Βασιζόμενοι, λοιπόν, σε έναν λαό, τον οποίον έχουν καταντήσει να έχει μνήμη χρυσόψαρου, ομιλούν με περισσό θράσος οι άνθρωποι της Ν.Δ. και… καταγγέλλουν τους μάρτυρες με τις κουκούλες! Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συρόμενος από τις εξελίξεις εδήλωσε: «Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της «Novartis». Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες.” Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως και εμείς ήμασταν εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, όταν μας φόρεσαν χειροπέδες με μάρτυρες με κουκούλες. Και όμως, αυτό συνέβη χωρίς καμία αντίδραση από ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο, το οποίο δεν αντέδρασε στην σκοτεινή αυτή μεθόδευση. Ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις υπήρξαν πολιτικών και νομικών, οι οποίοι κατήγγειλαν την σκοτεινή μεθόδευση της κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου.
Έχει ξεχάσει τις... κουκούλες και ο Σαμαράς!
Εκεί όμως όπου το θράσος ξεπερνά κάθε όριο είναι όταν ο ίδιος ο τότε αρχιτέκτων της διώξεως μας Σαμαράς εδήλωσε για το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο είναι κατηγορούμενος: “Δεν υπάρχει στον κόσμο δημοκρατία που δέχεται να δικάζονται πολιτικοί με στημένους ανώνυμους! Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως κάθε φορά που έρχεται ένα κόμμα στην κυβέρνηση θα μπορούσε να εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους με στημένες δίκες. Αυτό δεν είναι σύγχρονη δημοκρατία είναι Μαδουριστάν»!
Έχει ξεχάσει ο Αντώνης Σαμαράς ότι στην δική του “δημοκρατία”, όταν ήταν αυτός πρωθυπουργός και με δικές του μεθοδεύσεις φυλακίστηκαν και δικάζονται πολιτικοί με στημένους ανώνυμους μάρτυρες. Πρόσφατη είναι η δήλωση του Βουλευτού και πρώην υπουργού της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι “εμείς φτιάξαμε την δίκη της Χρυσής Αυγής”!!! Όσο για την πρόθεσή του ότι με την δίωξή μας είχε σκοπό την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων, είναι καταγεγραμμένη και με ήχο και εικόνα στην μαρτυρία του Γενικού Γραμματέα της κυβερνήσεώς του Παναγιώτη Μπαλτάκου. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι το εάν θα υπάρξει τελικά κάθαρση και για αυτό το σκάνδαλο! Ευχόμεθα να διαψευσθούμε αλλά δεν το βλέπουμε…
Το “ξέπλυμα” της ανομίας θα γίνει με τον νόμο, τον οποίο έχουν ψηφίσει τα λεγόμενα δημοκρατικά κόμματα και συγκεκριμένα το άρθρο 86 (νόμος περί ευθύνης υπουργών), το οποίο έχει ως εξής: Αρθρο 86: (Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο): “1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.”
Ο νόμος δεν αφορά ποινικά αδικήματα!
Ο νόμος είναι σαφής και ομιλεί για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών και δεν νομίζουμε ότι μέσα στα πλαίσια της ασκήσεως των καθηκόντων υπουργών και πρωθυπουργών είναι να κάνουν βρώμικες συναλλαγές με πολυεθνικές εταιρείες και να λαμβάνουν βαλίτσες γεμάτες ευρώ στα γραφεία τους! Προφανές λοιπόν ότι γίνεται παρερμηνεία του νόμου, αφού πρόκειται περί κοινού ποινικού αδικήματος, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων. Για την ιστορία μάλιστα, στην ομιλία μου στην Βουλή την 1η Φεβρουαρίου του 2017 ζήτησα να ανασταλεί η ισχύς του άρθρου 86, αλλά κανένας δεν μου απήντησε…
Επειδή όμως φωνάζουν περί της αθωότητάς τους, η οποία δεν θα αναδειχθεί με τις προβλεπόμενες (κακώς!) διαδικασίες, γιατί δεν ισχύει, όπως ανέφερα παραπάνω για την περίπτωσή τους το άρθρο 86, παρ’ όλα αυτά υπάρχει ο τρόπος να διεκδικήσουν την αθωότητά τους και ο τρόπος αυτός ευρίσκεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 86, η οποία έχει ως εξής: “5. Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.” Έχετε λοιπόν την δυνατότητα κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μη διεκδικήσετε την παραγραφή, που όλα δείχνουν ότι εκεί θα οδηγηθεί το πράγμα, αλλά να ζητήσετε την σύσταση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.
Θα το τολμήσετε; Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν...
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή