Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Συντροφικά μαχαιρώματα: Καταγγελίες εναντίον των “αντιρατσιστών” Καλφαγιάννη και Κωνσταντίνου


Συντροφικά μαχαιρώματα: Καταγγελίες εναντίον των “αντιρατσιστών” Καλφαγιάννη και Κωνσταντίνου
Γνωστός ο βίος και η πολιτεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία αντιλαμβανόμενη την ΕΡΤ ως τσιφλίκι της και κινούμενη στον γνωστό ρυθμό σταλινικής λογοκρισίας απαγορεύει(!) την μετάδοση των συνεδριάσεων (και όχι μόνον) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Κι αυτό, παρότι οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της πληρώνουν υποχρεωτικά το τέλος της ΕΡΤ σε μηνιαία βάση για να βλέπουν να σαμποτάρεται εντελώς αναίσχυντα η κομματική τους έκφραση, που (για να μην ξεχνιόμαστε) αποτελεί την τρίτη εκλογικά πολιτική δύναμη του Τόπου. Σε αυτό το κείμενο, όμως, δεν θα μιλήσουμε εμείς για την ΠΟΣΠΕΡΤ και τα έργα της. Θα αφήσουμε να μιλήσουν κάποιοι… υπεράνω υποψίας «προοδευτικοί», οι οποίοι λένε διάφορα ενδιαφέροντα για τον ιθύνοντα νου της ΠΟΣΠΕΡΤ, τον περιβόητο «αντιφασίστα» Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Έτσι, λοιπόν, σε άκρως κομμουνιστική ιστοσελίδα και σε κείμενο με τον τίτλο «Για κάποιους παραγωγούς εκπομπών της ertopen: “Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, προσπάθησε τουλάχιστον να μην την εξευτελίζεις”», η αρχή του κειμένου έχει ως εξής: «Στα αριστερά βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, στα δεξιά ο Αιθίοπας φύλαρχος Ουγκούχου Σιμπάμπε. Οι όποιες διαφορές βρίσκονται στη δική σας κρίση…». Οι δύο σχετικές φωτογραφίες… σύγκρισης συνοδεύουν το σχόλιο αυτό. Σε κάποιο σημείο του (αρκετά μεγάλου σε έκταση) κειμένου διαβάζουμε τα εξής: «Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης, είναι ένας συνδικαλιστής με μακρόχρονη παρουσία σ’ αυτό τον χώρο με χαρακτηριστική ικανότητα να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις, διαθέτοντας παράλληλα τον προσωπικό του μηχανισμό. Είναι χαρακτηριστική η φράση που ακούγεται στον δημοσιογραφικό χώρο: “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα ο Καλφαγιάννης μένει”. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι η απομάκρυνση του Τσακνή από τα καθήκοντα προέδρου στην ΕΡΤ, στιγματίστηκε από την διαπίστωση ότι ο “Καλφαγιάννης έφαγε τον Τσακνή”.
Εδώ να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος «τύπος» έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από εργαζόμενους του κλάδου του σαν υπονομευτής των αγώνων τους και εργατοπατέρας. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, Νίκος Τσιμπίδας και Γιώργος Γιουκάκης, όταν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μετά το μαύρο που της είχε ρίξει η κυβέρνηση Σαμαρά, υπέγραψαν ανακοίνωση στην οποία απέδιδαν στον Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ότι μαζί με την ηγεσία του ραδιομεγάρου καθόρισαν ποιοι δημοσιογράφοι θα στελεχώσουν τη νέα δημόσια τηλεόραση. Βλέπουμε δηλαδή ότι εδώ υπάρχει ένας συνδικαλιστής με δυνατότητες παρέμβασης, που ξεπερνάνε τις συνηθισμένες και δημιουργούν προβληματισμό».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον συντάκτη αυτού του κειμένου ο Καλφαγιάννης είναι «υπονομευτής των αγώνων τους και εργατοπατέρας», ενώ έχει «δυνατότητες παρέμβασης, που ξεπερνάνε τις συνηθισμένες και δημιουργούν προβληματισμό». Αφού ακολουθούν αναφορές και καταγγελίες για πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν την ERTopen, διαβάζουμε παρακάτω ότι «Θεωρούμε σκόπιμο εδώ να κάνουμε μια παρένθεση αναφέροντας κάποια γεγονότα. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ διαθέτει το “προσόν” να συνδυάζει την συμπεριφορά παρακρατικού τραμπούκου της δεκαετίες του ’50, με τις αποδόσεις της Μάρθας Βούρτση σε μελοδράματα του παλιού ελληνικού σινεμά». Ενώ λίγες γραμμές παρακάτω αναγράφεται ότι «Προφανώς και μετά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εις βάρος του, θεωρεί ότι πλήττεται η εικόνα που θέλει να παρουσιάσει, εκτιμώντας πιθανόν ότι δεν θα βγει αλώβητος απ’ αυτή την ιστορία όπως είχε συμβεί στο παρελθόν όταν βρέθηκε κατηγορούμενος για “απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια” σε βάρος της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής τότε αντιμετώπιζε κακουργηματικές κατηγορίες και για τις οποίες στην πορεία απαλλάχτηκε εξαιτίας της παραγραφής του αδικήματος μετά την μετατροπή του σε πλημμέλημα. (Μετά από έρευνα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών προέκυψε ότι για πέντε χρόνια το ζεύγος Καλφαγιάννη λάμβανε παράνομα επίδομα ασθενείας για τα παιδιά του. Το ποσό που φαίνεται ότι εισέπραξαν παράνομα ήταν του ύψους των 44.000 ευρώ)».
Οι συγκεκριμένες καταγγελίες για τον Καλφαγιάννη δεν προέρχονται από «φασιστικούς» και «ρατσιστικούς» κύκλους, αλλά από πρώην συνοδοιπόρους του, οι οποίοι αφού ήρθαν σε σύγκρουση μαζί του θεώρησαν ότι δεν τίθεται πλέον θέμα ώστε να μην προβούν σε κάποιες πολύ σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του «εργατοπατέρα» Καλφαγιάννη. Το ερώτημα, βεβαίως, το οποίο τίθεται είναι εάν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες κατά του Καλφαγιάννη. Εάν ναι, πώς μπορεί να «λύνει και να δένει» ακόμη στην ΠΟΣΠΕΡΤ. Εάν όχι, φρόντισε να αντικρούσει τα όσα πολύ σοβαρά για τα οποία κατηγορείται; Εκτός, όμως, από αρχισυνδικαλιστής της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Καλφαγιάννης είναι και μέλος της γραφικής (χωρίς αυτό να αναιρεί στο ελάχιστο τον ανθελληνισμό της)  ολιγομελούς ομαδούλας ΚΕΕΡΦΑ της οποίας «Συντονιστής» είναι ο γνωστός εθνομηδενιστής ανεπάγγελτος-«επαγγελματίας αντιρατσιστής» Πέτρος Κωνσταντίνου. Για να δούμε τι αναφέρεται στο συγκεκριμένο κείμενο για τον «Συντονιστή» του Καλφαγιάννη και των ομοίων του: «Και φτάνουμε την ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσίαζαν μέλη από την Κίνηση "Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή". (ΚΕΕΡΦΑ).
Όπως ακριβώς αναμέναμε, στάθηκαν εντελώς αδιάφορα στην αντίδραση ατόμων και κινηματικών συλλογικοτήτων που κατάγγειλαν την συμπεριφορά της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ και εν τέλει αποχώρησαν από την Εrtopen και συνέχισαν απτόητοι να κάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές. Δεν θα μπορούσαν δηλαδή παρά να ενδιαφερθούν για το «μαγαζάκι» τους, παραγνωρίζοντας οτιδήποτε άλλο. Και ο πρώτος διδάξας αυτή την τακτική, δεν είναι άλλος παρά ο Συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου. Να θυμίσουμε ότι στις περασμένες βουλευτικές εκλογές όταν κατέβαινε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έκανε προσωπική πολιτική εκστρατεία (κάτι αδιανόητο για υποψήφιο αριστερού σχηματισμού), με αποστολή μαζικών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα και φωτογραφούμενος με μετανάστες πλαισιωμένους από πικέτες και πανό που διαφήμιζαν την υποψηφιότητά του».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο «αντιφασίστας και αντιρατσιστής» Κωνσταντίνο παρουσιάζεται από τον συντάκτη του κειμένου αυτού ότι… συντόνιζε τους πακιστανούς στο πώς θα φωτογραφίζονται μαζί του για να προωθείται η υποψηφιότητά του με το αριστερίστικο εκλογικό μόρφωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Αλήθεια, ο άμεσα θιγόμενος απάντησε στα όσα… «πολιτικάντικα» του αποδίδονται; Ή μήπως η μόνη του ασχολία είναι να συνεχίζει να γελοιοποιείται με τα όσα «αντιφασιστικά» και «αντιρατσιστικά» τσιτάτα του χρησιμοποιεί στο φτωχό λεξιλόγιό του;
Σ’ αυτό το κείμενό μας επιλέξαμε να μιλήσουν οι πρώην συνοδοιπόροι του Καλφαγιάννη και του Κωνσταντίνου. Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο. Τα αποσπάσματα που παραθέσαμε είναι χαρακτηριστικά και αν οι ονοματιζόμενοι έχουν… αντιρρήσεις ας απευθυνθούν στον συντάκτη του κειμένου που τους κατηγορεί. Το γεγονός, όμως, ότι κάτι τέτοιοι τύποι, που νομίζουν ότι με την σταλινική λογοκρισία τους θα σταματήσουν την συνεχή και ασταμάτητη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, επιτίθενται λυσσαλέα στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα αποτελεί, αν μη τι άλλο, Τίτλο Τιμής γι’ αυτό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ